Times gazetesinde analiz 'İmparatorluk günlerine dönüş'

Times gazetesinin dünya sayfalarında yer alan kapsamlı incelemenin başlığı "Akdeniz altında yatan servet diplomatik tansiyonu yükseltiyor". 'İmparatorluk günlerine dönüş'

Times gazetesinde analiz 'İmparatorluk günlerine dönüş'

Times gazetesinin dünya sayfalarında yer alan kapsamlı incelemenin başlığı "Akdeniz altında yatan servet diplomatik tansiyonu yükseltiyor".
'İmparatorluk günlerine dönüş'
Haberde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de artan petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin, İsrail ve Kıbrıs'la gerilim yarattığı belirtilmiş, Kıbrıs'lı diplomat Andreas Mavroyianis'in şu iddiasına yer verilmiş:

Ankara Doğu Akdeniz'in ortasından bir çizgi çekip kuzeyini kendisi, güneyini de Mısır'ın kontrol etmesini arzuluyor.

Times'ın haberinde söz konusu doğal gaz araştırmaların henüz sonuçlanmadığı ancak olumlu sonuç alınması halinde orta doğunun dengelerinin değişebileceği ve Türkiye'nin yeni güç paylaşımında rol kapmaya hayli istekli olduğu söylenmiş.

"İmparatorluk günlerine dönüş"
Haberle birlikte sunulan, James Hider imzalı analiz yazısının başlığı ise "İmparatorluk günlerine dönüş".

Türkiye'nin AB üyeliğini başaramayarak eskinden Osmanlı İmparatorluğu toprakları olan coğrafyalara yöneldiği söylenen yazıda, Mısır'da devrim sonrası kurulan yeni idarenin Ankara'nın kanatları altına girebileceği belirtilmiş.

Hider, bu gelişmelerden tedirgin olan ve ilişkilerin kopma noktasına geldiği İsrail'in, Ankara'nın tarihi rakipleri olan Atina ve Sofya'ya yöneldiğine dikkat çekmiş.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109