Suriye muhalefeti Esad'lı geçiş'i istemiyor

BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olması gerektiğini ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ın herhangi bir aşamada mevcudiyetinin kesinlikle kabul edilmez olduğunu' vurguladı.

Suriye muhalefeti Esad'lı geçiş'i istemiyor
Suriye muhalefeti Esad'lı geçiş'i istemiyor

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye'de siyasi çözümün 'Cenevre Bildirisi'ne ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olması gerektiğini ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ın herhangi bir aşamada mevcudiyetinin kesinlikle kabul edilmez olduğunu' vurguladı.


SMDK Başkan Yardımcısı Hişam Merve imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, Rusya'nın bazı kardeş ve dost ülkelerin Esad'ın geçiş dönemindeki rolü konusundaki görüşlerinde yumuşama olduğu şeklinde bir intiba oluşturma çabası içinde olduğu ancak bu intibanın hiçbir kesim tarafından onaylanmadığı belirtildi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'in 'IŞİD'in yok edilmesi için Esad'ın yönetimden uzaklaştırılması gerektiğini' vurguladığına işaret edildi.

'ESAD'IN GEÇİŞ DÖNEMİNDE BİR GÜN BİLE KALMASINI KABUL ETMİYORUZ'

SMDK Siyasi Kurulu Genel Sekreteri Enes el-Abde de " Esad'ın geçiş döneminde bir gün bile kalmasını kabul etmiyoruz" dedi. Abde, siyasi çözümün Suriye halkının kabul edeceği, çıkarlarının korunacağı ve 20 Haziran 2012 tarihli Cenevre Bildirisi'ne uygun olacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamaların, ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Suriye'de siyasi çözüm bulma çabaları çerçevesinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geldiği bir zamanda yapılması dikkat çekti.



Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER