Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 'Apo'yu İmralı'dan çıkarın'

Celal Talabani Türk temsilcisine önerdi: Apo'yu İmralı'dan çıkarıp İstanbul'da ev hapsine alın..

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 'Apo'yu İmralı'dan çıkarın'
Talabani, ateşkes ve barış sağlanması için Öcalan’ın İstanbul’da ev hapsine alınması gerektiğini söyledi: Dağdakiler üzerinde ancak böyle etkili olabilir

APO'YU İSTANBUL'DA EV HAPSİNE ALIN

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinrlioğlu ile yaptığı görüşmede Abdullah Öcalan ile ilgili ev hapsi talebinde bulunduğunu belirterek, “Ben Türk kardeşlerime düşüncelerimi iletmiştim. Türkiye’yi seven bir dost olarak, Türkiye’nin huzuru ve özgürlüğü için Abdullah Öcalan’la diyalog kurmalarını istedim. Apo zindandadır ve diyalog kurmak istiyor. Türklerin ve Kürtlerin onunla diyalogda çıkarı vardır. O adada tutulması yerine, başka bir yerde, İstanbul’da, Ankara’da ya da başka bir şehirde ev hapsine alınmalıdır” dedi.

ÖNCE ZANA'YLA SONRA SİNİRLİOĞLU'YLA GÖRÜŞTÜ

Bağdat’ta geçtiğimiz hafta önce BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ardından Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyeti kabul eden Irak Cumhurbaşkanı Talabani, İMC TV’den Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı. Görüşmelerde, Türkiye-Irak ilişkileri, Suriye’nin durumu ve Kandil konusunun ele alındığını belirten Talabani, “Ortak talebimiz Türkiye ile Irak arasındaki dostluğun güçlenmesi ve devam etmesidir. Irak ve Türkiye arasında mevcut stratejik anlaşmaların kalıcı hale getirilmesi ve ilerlemesidir.

İNŞALLAH KANDİL'E OPERASYON OLMAZ

Suriye’deki karışık durumun sona ermesi, barış ve kardeşliğin sağlanmasıdır” dedi. Talabani, Kandil’e yönelik bir operasyon olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, “İnşallah olmaz” diyerek, Mesut Barzani ile Türk yetkililer arasında da konunun görüşüldüğünü ifade etti.  (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER