Hızla Dünyaya yaklaşıyor

İnsanlığı Yok Edebilecek Büyüklükte Asteroid Dünya’ya Çarpabilir!

Hızla Dünyaya yaklaşıyor
Hızla Dünyaya yaklaşıyor

İnsanlığı Yok Edebilecek Büyüklükte Asteroid Dünya’ya Çarpabilir!
NASA son zamanlarda bütün dünyaya korku salan koronavirüsünden çok daha ciddi bir tehlikeyi açıkladı. Yeni tip koronavirüsü şu ana dek 93 binin üstünde kişiye etki etti. 3 bin 203 kişi hayatını kaybetti.

Daily Express’in yaptığı haberde, NASA insanlığı ortadan kaldırabilecek çok ciddi bir asteroidi inceliyor. Asteroid, NASA’nın Kaliforniya eyaletinde yer alan inceleme merkezindeki otomatik izleme sistemlerince araştırılıyor.

52768 (1998 OR2) olarak adlandırılan asteroidin yaklaşık olarak 4.1 km büyüklüğünde olduğu öne sürüldü. Uzmanlar bu denli devasa bir nesnenin, Dünya’ya gelmesi sonucunda insanlığı yok edebileceğini belirtti.

NASA, devasa gök cisminin saniyede neredeyse 8.7 kilometre hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Asteroid bu hızla gelmeyi sürdürürse 29 Nisan’da Dünya’ya isabet edebilir. Bununla yanında uzmanlar, asteroidin Dünya’ya yakın bir yerinden geçeceğini belirtiyor.

Gök bilimcilere göre, bunun gibi asteroidlerin ya da gök cisimlerinin Dünya‘ya isabet etme ihtimalinin 50.000’de 1 olduğunu belirtiyor.

Gök bilimciler arasından Dr. Bruce Betts gerçekleştirdiği açıklamada, “Birkaç metre büyüklüğündeki küçük asteroidler, atmosferde yanarak az bir zarara yol açıyor. 2013’te Chelyabinsk’ye isabet eden ve 20 metre büyüklüğünde olan asteroidler, camların kırılmasına ve yaralanmalara yol açan şok dalgalarını meydana getiriyor. 40 metre büyüklüğünde olan bir asteroid ise bir kenti tam anlamıyla ortadan kaldırabilir veya tsunamiye neden olabilir” ifadelerini kullandı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER