PİYANGO

Milli Piyango idaresi 2015 yılbaşı biletlerinde en büyük ikramiyeyi 50 Milyon olarak duyurdu. Bakalım önümüzdeki yıla kim veya kimler zengin olarak girecek.

PİYANGO
PİYANGO

Yine bir yılbaşı geldi. İçinde bulunduğumuz yıl ile bir sonraki arasındaki fark sadece umutlardır. Yine yılbaşı ile ilgili planlar yapmaya başladık. Nereye gideceğiz, hangi mekânın imkânları daha iyi. Ya da evimize neler alarak bir yılı bitireceğimiz, yenisine başlayacağız diye.

Bir de olmazsa olmazdır milli piyango biletleri. Milli Piyango idaresi 2015 yılbaşı biletlerinde en büyük ikramiyeyi 50 Milyon olarak duyurdu. Bakalım önümüzdeki yıla kim veya kimler zengin olarak girecek.

Bir umut olarak alacağız yine biletleri, Nimet Abla’dan, Ali Haydar’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan. Şimdiden; paranın boyutu ne kadar? Ağırlığı ne kadar? Kaç ev alınır? Kaç araba alınır diye sorarak hayal kurmaya başladık bile.

Ben, bir yılbaşı gününü anlattığım kitap yazdım. Adı “PİYANGO”. Hayat aslında bir piyangodur… Kiminle, ne zaman ve nerede karşılaşacağımızı bilmeden yaşadığınız bu dünya, akıl almaz sürprizlerle doludur.

Yaşamın bütün keşmekeşliğine ve temposuna rağmen fırsat bulduğu her an hayal kurar insanoğlu. Belki de günlük yaşamdan keyif almanın en kolay ve ucuz yoludur hayal kurmak.

Günlerini insanlara umut dağıtmakla geçiren yaşlı bir piyango bileti satıcısıyla genç bir adamın başından geçenleri ibretle ve içiniz burkularak okuyacağınız bu kitap, hayalle gerçek arasındaki ince çizgiyi gözler önüne seriyor.

Bizler bilet alırken bilet satıcılarına hiç dikkat etmeyiz. Onlar umut tacirleridir aslında. Dünyanın en güzel mesleğini icra etmektedirler. İnsanlara umut dağıtmaktadırlar. Biz hep biletlere yoğunlaşırız, birkaç rakam arka arkaya olsa geçmiş yıllardaki tecrübeleri göz önünde bulundurup almayız. Çıkabilecek başka numaraları ararız. O bileti bize satan umut tacirlerini hiç görmeyiz. Aç mıdır? Susuz mudur? Üşümüş müdür? Orada bir insanın varlığından tamamen habersiz gibi davranırız. Ama orada bir yaşam var, hayat var… Onların da beklentileri var. Umut tacirlerinin hayatlarını da göz önüne konularak yazdığım bu roman çeşitli kitap evlerinde



(D&R, İmge) ve internet sitelerinde

//www.dr.com.tr/Main/Home/ArtistPage/303806,


//www.idefix.com/kitap/piyango-ergun-cokdogan/tanim.asp?sid=DVFQ6CTHZ3DC6HYO5IX8,

//www.kitapvekitap.com/kitap/ergun-cokdogan.

html, //www.prefix.com.tr/urun_liste.asp?kid=1775685

 satışa sunulmuştur.

Ayrıca isteyen herkese de ismine imzalı olarak internet fiyatı üzerinden adreslerine gönderebilirim.

İletişim adresim [email protected]
 



Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER