İstanbul’un 100 Camisi

İstanbul’un 100 Camisinin anlatıldığı kitap 2. baskısını yaptı

İstanbul’un 100 Camisi
 İstanbul’un 100 Camisi 

İstanbul’un 100 Camisinin anlatıldığı kitap 2. baskısını yaptı

Evliya Çelebi’nin, “Şefaat ya Resulullah” yerine “Seyahat ya Resulullah” dediği ünlü rüyasını gördüğü Ahi Çelebi Camii nerededir? Cami yaptırmak için Sultan III. Murad’dan yer isteyen ve kaptanıderya olduğu için camiyi denize yaptırması söylenen Kılıç Ali Paşa’nın, denizi toprakla doldurtarak yaptırdığı Kılıç Ali Paşa Camii’nin hikâyesini biliyor musunuz? 

İstanbul denilince akla ilk gelenlerden birisi de yüzyıllardır şehrin siluetinin eşsiz bir unsuru olan camilerdir. Sultanlar, hanedan üyeleri kendi adlarına Türk-İslam mimarisinin eşsiz eserlerini yaptırmış, Osmanlı vakıf sisteminin bir parçası olarak toplumun varlıklı kesimleri şehri mescitlerle minarelerle donatmaktan geri kalmamışlardır. 

İstanbul’un 100 Camisi, şehri süsleyen ve kimliğini oluşturan en önemli unsurlardan olan camilerden 100 tanesinin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatmakta, Osmanlı mimarlığının okulu sayılan hassa mimarlığının yüzyıllar içerisindeki gelişimine, Batı mimarisinin etkisiyle yapılan camilere de ayna tutmaktadır. 

2011 yılında ilk baskısı yapılan kitabın güncellenmiş ikinci baskısı satışa sunulmuştur.

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

Yazar Berica Nevin Berberoğlu, Mihriban Miroğlu Kaya
Yayıncı İBB KÜLTÜR A.Ş. YAYINLARI
Konu ARAŞTIRMA- İNCELEME 
Sayfa : 213
Ebat : 160 X 235
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : 2016
Barkod-ISBN : 9786059132558
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109