Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 21’nci Yılı

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü kabul edilen Uğur Mumcu, ölümünün 21'nci yılında, suikaste uğradığı evininin önünde törenle anıldı.

Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 21’nci Yılı
Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 21’nci Yılı

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü kabul edilen Uğur Mumcu, ölümünün 21'nci yılında, suikaste uğradığı evininin önünde törenle anıldı.

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlatılması sonucu suikast ile arabası ile birlikte parçalanarak katledilmiştir.

Adının verildiği sokaktaki anma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Uğur Mumcu'nun cenazesinin kaldırıldığı günün kar yağışlı olmasını sembolize etmesi amacıyla ağaçlara şemsiye asıldı.

Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. O'nu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi.

Uğur Mumcu’yu anma töreninin son bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller" anıtına çelenk koydu ve Uğur Mumcu anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bırakıp saygı duruşunda bulundular.



Uğur Mumcu Kimdir

Türkiye'nin en meşhur gazetecilerinden biri olan Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 tarihinde Kırşehir'de doğdu. ve 24 Ocak 1993 yılında bombalı saldırıyla hayatını kaybetti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Mumcu daha okurken gazetelerde yazı yazmaya başladı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan "Türk Sosyalizmi" başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü'nü alan Mumcu daha sonra Yön, Kim, Akşam, Anka Ajansı, Türk Solu ve Milliyet'te de yazılarını yayınlatabildi..

1969'da avukatlığı bırakarak okuduğu üniversitede asistan oldu. Uğur Mumcu 1974 yılında üniversiteden ayrılarak profesyonel gazeteciliğe adım attı. Üç yıl sonra Cumhuriyet'in kadrolu yazarı oldu. "Çıkmaz Sokak", "Sakıncalı Piyade", "Bir Pulsuz Dilekçe", ile "Büyüklerimiz" kitaplarından bazıları. Yazılarında, hem sorunları dile getirdi, hem de hukuka aykırı ve yasadışı uygulamaların üstüne gitti.

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 yılında arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybetti. Hala Uğur Mumcu'nun kim tara

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER