Kılıçdaroğlu, Ataşehir'de Açılışlara Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Başbakan Bülent Ecevit’in ölümünün 6. yıldönümünde Ataşehir Belediyesi tarafından Ecevit ismini ölümsüzleştirmek için yapılan parkın ve heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Ataşehir'de Açılışlara Katıldı
Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Bülent Ecevit Parkı ve Heykeli, Cumhuriyet Meydanı, Spor Tesisleri ve Kız Öğrenci Konukevi’nin açılış töreni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapıldı. 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin ev sahipliğini yaptığı açılışlara; Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran, Meclis Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekilleri’nden Oktay Ekşi, Kadir Gökmen Öğüt, Mahmut Tanal’ın da bulunduğu milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile CHP’li İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Açılışa, tiyatro ve sinema oyuncularından Tarık Akan, Halit Akçatepe, Tuncay Akça, Oktay Kaynarca, Enis Fosforoğlu, Veysel Diker, Mahir İpek, Ferdi Akarnur, müzik dünyasından Edip Akbayram, Hüseyin Turan ve Cengiz Özkan ile yazar Altan Öymen de katıldı.

Ataşehir’de Bülent Ecevit Parkı’nın açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat belediyelerin halka hizmet için yarıştıklarını vurguladı. Özellikle yeşil alan konusunda son derece duyarlı olan Ataşehir Belediyesi’nin halkın hizmetine açtığı parkların bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “CHP insana yatırım yapıyor. Bizler sizlere güveniyoruz. Bülent Ecevit ismini Ataşehir’de yaşatacak olan bu parkı açmaktan mutluyum ve bunu sağlayan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’yi kutluyorum” dedi.


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada eski Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit adına yaptırmış olduğumuz parkın ve heykelin açılışını yapıyoruz. Bülent Ecevit’i kaybetmemizin üzerinden 6 yıl geçti. 5 Kasım 2006 tarihinde, bazı televizyon kanalları eski Başbakanlardan Bülent Ecevit vefat etti diye alt yazı geçmişlerdi, ama o eskilerden biri değildi. İster sevin, ister sevmeyin o Bülent Ecevit’ti. Şair, mükemmel bir eş, sosyal demokrat, politikacı, başbakan, ama önce insandı. ‘Bu düzen değişecek!’ dedi, inandı ve inandırdı. ‘Ne ezen, ne ezilen; insanca, hakça bir düzen!’ dedi. Toprak işleyenin su kullananın olsun, halklar özgür olsun istedi. Öyle yürekten istedi, köy kasaba demeden yıllarca öyle inatla anlattı ki, gün geldi dağın taşın umudu oldu. Kasketli, mavi gömlekli Karaoğlan anlatılmadan, Türk Siyasi hayatı anlatılmaz. Yılmadan barış isteyen, dürüstlüğü ve ahlakı ile yüreklerde yer etmiş Bülent Ecevit’e milyonlar oy vermese bile, gönüllerini verdi. Biz Ataşehir Belediyesi olarak, Bülent Ecevit’in adını verdiğimiz parkımızı hizmete açıyoruz. Ecevit, mavi gömlekleri gibi, masmavi diyarlarda huzur içinde yatsın. Onun adı Ataşehir’in en güzel yerinde bu parkta yaşayacak.”
Yeni kurduğu parklara Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet ve İsmet İnönü isimlerini veren Ataşehir Belediyesi,  Barbaros Mahallesi’nde hizmete açtığı bu yeni parka da Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ismini vermiş oldu. Bülent Ecevit Parkı’nı açtıktan sonra Ataşehir Belediyesi Spor Tesisleri ve Cumhuriyet Parkı ve Meydanı’nın hizmete açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Ataşehir Belediyesi Kız Öğrenci Konukevi’ni açtı. Burada öğrencilerle bir sohbet eden CHP lideri, öğrencilere “eviniz kadar güvenli, sağlıklı ve çağdaş bu konukevini yapan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye kendi sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.


Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109