CHP'Lİ SARISOY: ATAŞEHİR'İN İKİ YÜZÜ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, Ulusal Kanal televizyonunda ‘’Hakan Bayrakçı ile Yerel seçim’’ programının konuğu oldu.

CHP'Lİ SARISOY: ATAŞEHİR'İN İKİ YÜZÜ VAR
CHP'Lİ SARISOY: ATAŞEHİR'İN İKİ YÜZÜ VAR   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy,    "Ataşehir'in iki yüzü var. Ataşehir’in oy mühendisliği ile oluşturulduğuna dikkat çeken Sefa Sarısoy ‘Bu nedenle karanlık bir odada bir şeyler tutmaya çalışıyoruz’’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, Ulusal Kanal televizyonunda ‘’Hakan Bayrakçı ile Yerel seçim’’ programının konuğu oldu.

Ataşehir’de şu ana kadar 6 tane aday adayı olduğunu belirten Sefa Sarısoy, bunlardan birinin 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünde gazetelere ilan vererek aday adayı olduğunu açıkladı. Aday adaylığı için çevresinden herhangi bir teşvik alarak aday adayı olmadığını ifade eden Sefa Sarısoy ‘’ Bir sorumluluk duyarak aday adayı oldum. Bence bir çok vatandaş bu sorumluluğu hissetmeli ve aday adayı olmalı. Çünkü bu yol bütün vatandaşlara da CHP’de de , AKP’de de,MHP’de de açıktır. Çevrelerinde bir takım sorunlar görüyorlarsa, bunları düzeltmek için kendilerini aday ilan etmeliler’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’ne 7 yıldır Ataşehir ilçe delegesi olarak hizmet ettiğini açıklayan Sefa Sarısoy , siyaseti de şöyle tanımladı:

‘’Siyaset ilginç bir alan. Kimi zaman siyaset, kimi zaman politika diyoruz. Bunların etimolojik olarak kökenlerine baktığımızda biri Arapça, diğeri de Yunanca. Siyaset Arapça’da at eğitme sanatı anlamına geliyor. Yani at gütme sanatı . İlginç bir tabir tabii ki ama biz bunu kullanmıyoruz. Politika ise, eski Yunan’da insanların yaşadıkları kentlerdeki çarşılarda bir araya geldikleri çarşılarda, kendi sorunlarını tartıştığı, kendi sorunlarıyla ilgili kararlar aldığı bir toplantı. Türkiye’de siyaset, yukardaki anlamda yapılıyor. Ben buna karşıyım ve yanlış olduğunu düşünüyorum. Bence insanlar, kendi kendilerini gütmeliler veya kendi kendilerini yönetmeliler.

Oy mühendisliği ile kurulan ilçe

Ataşehir’in  İstanbul’un en ilginç ilçelerinden birisi olduğuna işaret eden Sefa Sarısoy, ilçe ile ilgili gözlemlerini şöyle anlattı:
‘’Ataşehir oy mühendisliği ile oluşturulmuş bir ilçe. Sadece Kadıköy’den ayrılan mahalleler yok, Ümraniye’den ve Üsküdar’dan da ayrılan mahalleler Ataşehir’i oluşturdu  AKP burada seçimi alır,bizde burada istediğimiz projeleri gerçekleştiririz şeklinde bir düşünce ile böyle kzmopolit yapıyı bir araya getirdi. Ataşehir, aynı zamanda iktidar tarafından finans merkezi olmaya aday gösterilmiş bir yer. Bu hesaplar yapılmış ama tutmamış.  Bu yapısı nedeniyle Ataşehir’de karanlık bir odada el yordamıyla bir şeyler tutmaya çalışıyoruz. Oysa demokratik toplumlarda demokrasi, önce siyasi partilere, sonra halka yayılmalı. Bugün Ataşehir’in o kadar çok sorunu var ki. Birincisi, kent olamamaktan kaynaklı bir sürü sorunlar var. Bir tarafta ultra modern bir yaşam, diğer tarafta da  gecekonduların var olduğu mahalleler var Buna rağmen.Ataşehir inanılmaz derecede hızlı bir büyüme yaşıyor. Modern diye tabir edilen yapılar TOKİ’nin pojeleriyle yapılmaya devam ediyor. Ataşehir’e AKP’nin kattığı mahallelerde durum gerçekten kötü ve sorunlar var. Kısaca Ataşehir’in iki yüzü var. Çünkü, bana göre biyonik bir ilçe. Tabi ki merkezi idareler bunu çok fazla sorgulamıyor.

Ataşehir’in emarını çektik


2013’de kurduğumuz, Ataşehir Sosyal, Ekonomik Araştırmalar ve Eğitim Vakfı (ATASAV), Yeditepe Üniversitesi ile işbirliği içinde bu biyonik yapıyı araştırdı. Sosyal Gelişim, Sosyal Değişim 2013 başlıklı araştırma 6 ay sürdü. Araştırmanın sonuçlarını 14 Kasımda düzenlediğimiz bir toplantıda kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca sonuçları bir kitapta toplayarak halkımıza ücretsiz dağıttık.

 Ataşehir’in adeta emarı çekilen araştırmada, ilginç ve çarpıcı sonuçlar çıktı. Gelir dağılımı adetsizliğinde Ataşehir, Dominik Cumhuriyeti, Malezya gibi ülkelerden sonra geliyor ve 123. sırada bulunuyor. Ataşehir’de ortak bir kent kültürünü nasıl oluşturacağız diye öncelikle düşünmek gerekir. Oysa Ataşehir kendi sorunlarını çözmek için, kendine yeter bir yapıdır. Bilimsel çalışmalarla, ortak düşünce, ortak bir amaçla Ataşehir kendini yeniden yapılandırabilir ve ben Ataşehirliyim diyen insanların sayısı artabilir’’.

Artı değer halka dönmeli


Ataşehir artı değer yaratan ilçelerden. Ataşehir’in her yıl ürettiği artı değer ile ilgili olarak çok değerli ekonomistlerimiz, kamu yönetimi hocalarımızla birlikte ciddi bir çalışma yapıyoruz Ben Ataşehir’in ürettiği artı değerin, her yıl 200-250 milyon civarında olduğuna inanıyorum. Bu artı değer, ranta dönüşmediği sürece, Ataşehirlilerin bir çok sorununu çözebilir. Bir kere Ataşehir’in finans merkezi olması için, kültür merkezi de olması lazım. Ataşehir’de Anadolu yakasının AKM’si, yani Anadolu Yakası Kültür Merkezi neden kurulmasın?. Ben Belediye Başkanı olursam bunu gerçekleştireceğime inanıyorum. Kısaca şunu söyleyeyim. Ataşehir’in banliyöleşmemesi lazım’’.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2013, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER