CHP'Lİ ÖĞÜT TÜVTÜRK ŞİKAYETLERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olan TÜVTÜRK ile ilgili şikayetler sıklıkla kamuoyuna yansıyor.

CHP'Lİ ÖĞÜT TÜVTÜRK ŞİKAYETLERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
CHP'Lİ ÖĞÜT TÜVTÜRK ŞİKAYETLERİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olan TÜVTÜRK ile ilgili şikayetler sıklıkla kamuoyuna yansıyor. Bunların en başında muayene ücret tahsilatının nakit olarak yapılması gelirken buna son olarak TÜVTÜRK'ün muayenesi geciken araçlara uyguladığı faiz oranı eklendi.

MUAYENESİ GECİKEN ARAÇLARA UYGULANAN YÜKSEK FAİZ ORANLARININ GEREKÇESİ NEDİR?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de kamuoyunda artan şikayetleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergeyle TBMM gündemine taşıdı.

Devletin vergi ve prim gibi diğer alacaklarında aylık yüzde 1.4 düzeyinde gecikme faizi uygulanıyorken, TÜVTÜRK'ün muayenesi geciken araçlara aylık yüzde 5, yıllık ise yüzde 60 oranında faiz uygulamasının gerekçesini soran Öğüt, ayrıca şu soruları yöneltti:

-Muayene ücret tahsilatının nakit olarak yapılmasının, taksit seçeneği bulunmamasının gerekçesi nedir? Bu konuyla ilgili şikayetleri dikkate alarak yeni bir düzenleme yapılması konusunda girişimlerde bulunulacak mıdır?

-Trafik polislerinin talepleri doğrultusunda ve sıkıntılarını azaltmak adına, TÜVTÜRK'ün kendi bünyesinde araç muayenelerini takip etmesinin sağlanabilmesi için bir sistem kurulması düşünülmekte midir?

TÜVTÜRK ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER