CHP'deki yeni genel başkan adayının Haluk Koç

CHP'deki yeni genel başkan adayının Haluk Koç

CHP'deki yeni genel başkan adayının Haluk Koç
Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Orhan Birgit, CHP'deki yeni genel başkan adayının Haluk Koç olduğunu yazdı.

12 Haziran Genel Seçimleri'nden yenilgiyle çıkan ve parti içi muhalefetin Olağanüstü Kurultay çıkışlarıyla zor günler geçiren CHP'de, kulislerde de yeni genel başkanlık için arayışlarda başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı partinin genel başkanlığından uzak durması gerektiğini belirten "CHP'nin akil adamları"nın yeni lider adayı ise CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç oldu.

CHP'nin çeşitli kademelerinde görev almış, CHP hükümetlerinde bakanlık ve sözcülük yapmış isimlerden Orhan Birgit, seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazısında Önder Sav'ın görüşlerine yer verdi.  Orhan Birgit, Cumhuriyet'teki yazısında CHP'yi masaya yatırdı. Birgit'in yazısının dikkat çeken bölümleri şöyle:

"Sav, kendisini Genel Sekreterlik'ten düşüren Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan'ın dişlerini sökeceğim" ve "Yeni CHP" söyleminin parti tabanında "hoş karşılanmadığını" savundu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yetkilerinin "İnönü ve Ecevit'te bile olmadığını" söyledi.

İBRE HALUK KOÇ'U GÖSTERDİ

Birgit, yazısının sonunda olağanüstü kurultay toplanması durumunda Kılıçdaroğlu'na alternatif olarak ortaya çıkabilecek isim için "akil adamların" Samsun Milletvekili Prof. Haluk Koç'un adını telaffuz ettiklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sitesi için tıklayınız


E - PASAPORT İNTERNET ÜZERİNDEN PASAPORT BAŞVURU İŞLEMLERİ RANDEVU TALEPLERİ VE BAŞVURU İZLEME SİSTEMLERİ
İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER