CHP İstanbul’a 2 aday'la Katılıyor

CHP’de Pazar günü yapılacak olan İstanbul İl Kongresi öncesi adaylığını açıklayan Bülent Kerimoğlu, Ali Özcan’ı destekleme kararı alarak adaylıktan çekildiğini açıkladı

CHP İstanbul’a 2 aday'la Katılıyor


Kerimoğlu, partinin kötü ellerde yönetilmemesi için fedakarlık yaptığını söylerken Özcan da, “Örgütün gücünün bölünmemesi için sayın Kerimoğlu adaylıktan çekildi” yorumunu yaptı.

CHP’nin yeni İstanbul il yönetiminin belirleneceği İl Kongresi öncesi il başkanlığını açıklayan 2 aday ortak hareket etme kararı aldı. Ali Özcan ile önceki gün bir araya gelen Bülent Kerimoğlu, Özcan lehine adaylıktan çekildi.

Geçtiğimiz hafta sonu adaylığını açıklaşan Kerimoğlu, 3 adayla gidilecek kongrenin mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı’nın lehine bir durum yaratacağını belirterek, “Denge bu tarafa doğru kaydı. Salıcı’nın sandıkta alacağı 250 civarı oy vardı. Geriye kalan 400 civarı delege de ortada duruyordu. 250’si Ali abide, 150’si bende gibiydi. Ama şimdi bu güçlü ittifak seçimi kazanır” diye konuştu.

Bu arada CHP, Ulusal Bayram Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle 19 Mayıs kutlamalarının bundan böyle stadyumlarda yapılmamasına yönelik kararı protesto edecek. CHP, 19 Mayıs’ı Samsun’da bir mitingle kutlayacak. Mitinge Kılıçdaroğlu da katılacak.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER