CHP Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, “ Politikada akıllı olanlar lider, kurnaz olanlar zengin olur. Siyasette bizim çıktığımız yol akıl yoludur. Bilim yoludur. Bu yolda kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz’’ dedi.

CHP  Ataşehir  Belediye  Başkan aday adayı Sefa Sarısoy:

CHP  Ataşehir  Belediye  Başkan aday adayı Sefa Sarısoy:

‘’Yolumuz, akıl ve bilim yoludur’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, “ Politikada akıllı olanlar lider, kurnaz olanlar zengin olur. Siyasette bizim çıktığımız yol akıl yoludur.  Bilim yoludur. Bu yolda kararlı bir şekilde ilerleyeceğiz’’ dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediye Başkan aday adayı Sefa Sarısoy, seçim irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında,  gazetecilere  belediye başkanlığına neden aday adayı olduğunu ve  projelerini anlattı.

Sefa Sarısoy, Ataşehir’in 2008 yılında Kadıköy’den ayrılarak belediye olduktan sonra, Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar’dan sınırları içine aldığı mahallelerle, 17 mahalleli bir ilçe haline geldiğini belirterek, bu mahallelerde sosyol, ekonomik, kültürel, demografik farklılıkların hala giderilemediğini söyledi. Buna rağmen mahalleler üzerinden oy mühendisliği yapıldığına işaret eden Sefa Sarısoy, “  Ataşehir’de yaşayanları bir araya getirecek, sosyal, kültürel projeler uygulanmalıdır. Biz ekip olarak bu konuda projeler hazırladık. Yeditepe Üniversitesi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz ‘’Ataşehir Sosyal Değişim, Sosyal Gelişim 2013” araştırmasında, modern ve çağdaş merkez Ataşehir ile mahalleleri arasında her konudaki  farklılıklar bilimsel veri saptamaları ile açık ve net olarak görülmüştür. Bu araştırma sonuçlarına dayanarak, bilimsel yeni projeler hazırlıyoruz. Bu projeleri yakında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi

‘’Gelir dağılımda adaletsizlik var’’

Sefa Sarısoy, araştırma raporunda dikkat çekici en önemli noktanın,  Ataşehir’de Türkiye ortalamasının çok altındaki gelir adaletsizliği  olduğuna değindi..

Bu sonucun Ataşehir için çok ciddi sosyo- piskolojik ve sosyo-ekonomik riskler taşıdığını ifade eden Sarısoy, ‘’ Bizim hedefimiz, Ataşehir’in sağlıklı gelişmesi ve kentleşmesidir. Ataşehir halkı kentin sakini değil kentin sahibi olmalıdır. Ataşehir finans merkezi yapılmak istenirken,  kültür merkezleri de unutulmamalıdır.  Bu eksiklik, 4 ayaklı masanın bir ayağının olmaması gibidir. Ataşehir’in kaos merkezi olmasını istemiyoruz. “ şeklinde görüş belirtti.

Siyasetin sınavı

Ataşehir’de kırıp dökmeden parti içi yarış olarak düşünülmesi gereken aday adaylık sürecinin, siyasetin en önemli sınavı olduğuna da değinen Sarısoy. Aday olamayan aday adaylarının küsmeden, incinmeden partisinin belirlediği aday etrafında kenetlenme erdemini  göstermesi  gerektiğini söyledi. Sefa Sarısoy, bu yarışta siyasete atılanların partisine zarar vermeden, demokratik mücadele vermesi nin en önemli kazanım olacağını ifade etti.

Gazetecilerin  ‘’Mühendis olmanız Ataşehir’e ne kazandırabilir?’’ sorusuna Sefa Sarısoy, şu karşılığı verdi:

‘’Bir insanın kendisinden söz etmesi  kadar zor bir şey yoktur. Biz mühendisler  proje odaklı olarak çalışırız. Detaycı ve mükemmeliyetçiyizdir.  Yaptığımız projenin en küçük noktasına kadar hesabını yaparl, ihtimale bırakmayız.  Zaten bırakırlarsa başarı yakalanamaz. Siz mesleki alanınızda başarılı mısınız? diye sorarsanız, yurt içinde ve yurt dışında önemli projeler yaptık. Halende yapıyoruz.  Takdirini size bırakıyorum.

Kazanamazsam da yola devam

Sefa Sarısoy bir başka gazetecinin ‘’ CHP sizi aday göstermezse partinizle  yolunuzu ayırır mısınız, partiye küsermisiniz?’’ şeklindeki sorusuna da  şu karşılığı verdi:

‘’Neden yolumu ayırıyım veya küseyim ?  CHP Genel Merkezi  kimi  layık gördüyse  saygı duyarım. Her şeyden önce, biz dün CHPli olmadık. Biz kendimizi bildik bileli CHP’liyiz. O nedenle gösterilen aday etrafında birleşerek bir nefer gibi çalışırız’’

 ‘’CHP, sizi aday göstermesi halinde seçimi kazanacağınıza inanıyor musunuz?’’ şeklinde bir başka soru üzerine Sefa Sarısoy şunları söyledi:

‘’Ataşehir’de yaşayan toplumun her kesimi ile bütünleşmeyi sağlayamazsanız, kendinizi  yeteri kadar ifade edemezseniz kazanamazsınız.  Her siyasi adayın söylediği gibi ben de  Ataşehir’in hizmetine talibim.  CHP’nin diktiği  hizmet bayrağını en iyi şekilde koruyarak daha yükseklere çıkarmak, en büyük  hedefimdir.”


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER