Başbakan'ın finans merkezi açıklaması CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni mutlu etti

Başbakan'ın finans merkezi açıklaması CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni mutlu etti

Başbakan'ın finans merkezi açıklaması CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni mutlu etti
Başbakan, CHP'li Ataşehir'i mutlu etti Başbakan'ın finans merkezi açıklaması CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni mutlu etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) 25. yılı dolayısıyla düzenlenen konferansta İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi olacağını belirterek, merkez için Ataeşhir'i işaret etmesi, CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni memnun etti. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İMKB ile birlikte bütün bankaları da Ataşehir'e bekliyoruz." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İMKB'nin 25. Yılı Konferansı'nda İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi yapılması yönündeki somut adımların 2011 yılında atılacağını açıkladı. Finas Merkezi için SPK ve BDDK'nın da İstanbul'a taşınacağını belirten Erdoğan'ın, yer konusunda daha önce de gündeme gelen Ataşehir'i işaret etmesi, CHP'li Ataşehir Belediyesi'ni memnun etti. Ataşehir'in İstanbul'un finans merkezi olarak nitelendirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İMKB ile birlikte bütün bankaları ve ekonomi kurumlarını da Ataşehir'e bekliyoruz." dedi.

CHP'nin İstanbul'da kurulan yeni ilçeler arasında kazandığı tek ilçe olan Ataşehir'in Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İMKB'nin 25. Yıl Konferansı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Ataşehir'in, gerek konum, gerekse altyapısıyla İstanbul'un finans merkezi için en uygun bölge olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: "Fiziki yapı ve altyapı koşullarının uygunluğu nedeniyle Ataşehir, İstanbul Finans Merkezi'ne ev sahipliği yapacak en uygun bölge. İki yıldır bu yönde adımlar atılıyordu zaten. Bazı özel ve devlet bankalarımız için Ataşehir sınırları içinde geniş alanlar oluşturuldu. İlçemizde bu anlamda hızlı bir yapılanma ve altyapı çalışmaları sürüyor. Biz de belediye olarak, ilgili ekonomi kurumlarına ve bankalara bu noktada gereken desteği sağlıyoruz. İstanbul nasıl ki güçlü bir finans merkezi olmak için her türlü araç ve imkâna sahipse, Ataşehir de gerek altyapısı, gerekse konumu nedeniyle bu finans merkezine ve sahipliği yapmaya en uygun bölge."

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasında Ataşehir'in, İstanbul'un finans merkezi olacağını teyit ve tescil etmesinden memnuniyet duyduklarına belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konuşmasını şöyle tamamladı: "Ataşehir, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kaynaştıran İstanbul'un en önemli merkezidir. Ataşehir Belediyesi olarak, İstanbul Finans Merkezi projesinde fiziki adımların atılması sürecinde İMKB'nin yanı sıra bütün bankaların ve ilgili ekonomi kurumlarının genel merkezlerini de Ataşehir'e bekliyoruz. Çünkü gelecek burada."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER