Vahdettin Özcan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan’ın 29 Ekim 2015 Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Vahdettin Özcan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
Vahdettin Özcan’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan’ın 29 Ekim 2015 Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Kıymetli Çankırılı vatandaşlarım,

İnandığı ilkeler doğrultusunda hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan eden ecdadımızın, aziz hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü idrak ediyor olmanın büyük heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından aziz milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in ilanı, ülkemizin istikametini belirleyen önemli bir adım olmuştur.

Milletin iradesini esas alan, millet iradesini temsil eden bu büyük başarı ve mukaddes eser, milletimizin özgüveninin, birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık tutkusunun, müreffeh ve güçlü yarınları hep birlikte kurma ülküsünün pekişmesine vesile olmuştur.

Geçen 92 yılda Cumhuriyetimizin değerleri, geri dönülmez bir şekilde necip milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir.  Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleriyle, uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmaya başlamıştır. Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlemekte ve gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, eğitim ve sanayi alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir.
Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi; tüm güçlükleri aşmamızda bizlere yol gösterecektir.

Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.  Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 92’nci yılını kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER