Uçak Kütüphanenin İç Dizaynında Sona Yaklaşıldı

Çankırı Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak ve okur yazar oranını artırmak amacıyla kütüphaneye dönüştürülen Airbus A 300 tipi yolcu uçağının iç dizaynında sona yaklaşıldı.

Uçak Kütüphanenin İç Dizaynında Sona Yaklaşıldı
Uçak Kütüphanenin İç Dizaynında Sona Yaklaşıldı

Çankırı Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak ve okur yazar oranını artırmak amacıyla kütüphaneye dönüştürülen Airbus A 300 tipi yolcu uçağının iç dizaynında sona yaklaşıldı

Parçalar halinde Çankırı'ya getirilen ve uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi yolcu uçağının yoğun uğraşlar sonucunda kütüphaneye dönüştürülmesi için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Uçağın iç kısmı çocukların rahat kullanımına uygun olarak kütüphane şeklinde dekore edildi.

Çocukların içerisinde her türlü imkan bulacağı ve kitaplarla dost olacağı uçak, modern şartlara uygun şekilde dizayn edildi. İçerisinde mdf malzeme kullanılarak tamamıyla ahşap kaplama yapılan uçakta aydınlatma olarak 500 metre şerit LED ve 100 adet spot lamba kullanıldı. Ayrıca uçakta ses sistemi ve kamera sistemi de bulunuyor. 50 metre uzunluğuna ve 5 metre genişliğe sahip olan uçağın iç kısmı toplam 250 m²'lik alanı kaplıyor.

Çocukların rahat kullanım imkanlarına cevap verecek uçak kütüphanede 8 adet masa ve çok sayıda sandalye bulunuyor. Çocukların kolay ulaşabilecekleri şekilde dekore edilen bulut raflarda ise eğitici ve öğretici birçok kitap yer alacak. Gerçeğinin birebir aynısı olan ve dizayn edilecek olan uçak koltuklarında ise çocuklar sinema izlemenin keyfini yaşayacaklar. Çocukların zihinlerini geliştirecek ve hayal dünyalarını genişletecek eğitici oyuncakların da yer aldığı kütüphanede satranç masaları da yer alıyor.  Ayrıca uçak içerisine kurulacak klima sistemi ile de ortam sıcaklığı denge altına alınmış olacak.

Uçağın kokpit kısmı ise gerçeğine uygun olarak simülasyon şeklinde dizayn edildi. Çocuklar kokpitte uçağı kullanıyormuş gibi heyecanı yaşayacaklar. Işıklandırma sistemi ile de uçağın kokpit kısmı orijinal bir görüntüye sahip.

Çocukların bir arkadaşlık ortamında bir araya gelip tanışıp kaynaşacağı ve ailelerin çocukları güvenle bırakabileceği uçak kütüphane, örnek bir kütüphane olma yolunda büyük yol aldı. Önümüzdeki günlerde uçağın dış kaplamasına da geçilecek.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER