“Tuz Mağaramız Turizme Açılıyor”

Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan 25 Haziran Perşembe günü Valilik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

“Tuz Mağaramız Turizme Açılıyor”
“Tuz Mağaramız Turizme Açılıyor

Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan 25 Haziran Perşembe günü Valilik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta KUZKA heyeti ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da bir takım ziyaretlerde bulunduğunu belirten Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan , “KUZKA ile birlikte ABD ve Kanada seyahatinde bulundum. Yaklaşık 10 gün Çankırı’yı temsil ettik. Ben KUZKA’da 2. defa başkanlık yapıyorum. Bu ay sonunda dönemsel başkanlığı Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’a devredeceğim.

ABD’de ve Kanada’da ticari hacmimizin artırılması için birtakım görüşmelerde bulunduk. Ticaret odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerimiz oldu. Kanada’nın Ontario Eyaleti Toronto kentinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla heyetler arası görüşmeler yaptık. Çankırı’mızın kaya tuzundan, tuz mağarasından özellikle bahsettim ve heyeti Çankırı’ya davet ettim.

ABD’de ve Kanada’da kişi başı gelir yaklaşık 55 bin dolar. Oradaki insanlar bu parayı harcayacak yer arıyorlar. Bu nedenle alternatif tıp ve sağlık turizmi öne çıkıyor. Biz de onlara Çankırı’mızı ve tuz mağaramızı önerdik.
Tuz mağaramız turizme açılıyor. İhalesi yapıldı ve ihale komisyonu neticesini açıklayacak bizde ilk kazmayı vuracağız” dedi.

“Köy Yollarımızda İlk Defa Sıcak Asfalt Yapılacak”

Çankırı Valimisi Vahdettin Özcan   açıklamasının devamında, yağmurlar nedeniyle köylerde asfalt yapılamadığını dile getirerek, “Önümüzdeki günlerde havaların ısınmasıyla birlikte köylerimizde asfaltlama çalışmalarına başlanacak. Özellikle Temmuz ayının başında Çankırı’da köylerimizde ilk defa sıcak asfalt yapacağız.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER