Türkiye Boks Milli Takımının Antrenmanları Yer Altı Tuz Şehri’nde Devam Ediyor

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Türkiye Boks Milli Takım kafilesi ile Yer Altı Tuz Şehri’nde bir araya geldi.

Türkiye Boks Milli Takımının Antrenmanları Yer Altı Tuz Şehri’nde Devam Ediyor
 Türkiye Boks Milli Takımının Antrenmanları Yer Altı Tuz Şehri’nde Devam Ediyor

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  Türkiye Boks Milli Takım kafilesi ile Yer Altı Tuz Şehri’nde bir araya geldi. 2021 yılında düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları için Çankırı’da kampa giren Türkiye Boks Milli Takımı, antrenmanlarını yerin 150 metre altında bulunan beş bin yıllık tuz mağarasında devam ettirdi. 
Çankırı, 16 Eylül'den itibaren kampa giren Türkiye Boks Milli Takımı sporcularına ev sahipliği yapıyor. Çankırı Orhan Saka Kapalı Spor Salonu'nda kampını sürdüren kafile, teknik ve taktik antrenmanlarını bu kez rezerv açısından Dünya sıralamasında ilk üçte yer alan Yer Altı Tuz Şehri’nde gerçekleştiriyor. 


Başkan Esen, Türkiye Boks Milli Takımının Antrenmanlarını İzledi
Olimpik Erkekler Boks Milli Takımı sporcuları ile bir araya gelerek antrenmanlarını izleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı’nın şifa merkezi Yer Altı Tuz Şehri’nin sporculara sağlık ve pozitif enerji vereceğini söyledi. Esen, “Tuz Mağaramızın bulunduğu Yer Altı Tuz Şehrimiz ve kaya tuzumuz, herkes için şifa deposu. Sanat, spor, siyaset gibi birçok camianın dikkatini çeken tuzumuzu,  ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sporcularımızın kondisyonlarına tuzumuz ile olumlu katkı sağlamak gurur verici.” dedi. 
Tuz Mağarası’nın olumlu etkilerini yaptıkları ilk antrenmandan itibaren fark ettiklerini söyleyen Baş Antrenör Ahmet Çınar, “Bunu bilimsel olarak da ispatlamak için bir çalışma içine girdik. Türkiye Boks Milli Takım sporcularımız ile bir süre mağarada antrenman yaparak bu tezimizi bilimsel olarak kanıtlayacağız inşallah. Projemiz neticesinde sporcularımızın performansının arttığını ispatlarsak tuz mağarasını spor turizmine de açabiliriz." dedi.




İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER