Sami Yalçın Çankırılıları Tuzla’da Buluşturdu

Tuzla Belediyesi’nin Yerel Kültürler TUZLA’da Buluşuyor “Hemşeri Dernekleri Festivali” organizasyonu kapsamında, Tuzla Çakırılılar Derneği’nin düzenlediği gecede Çankırılılar hemşerileri ile buluştular

Sami Yalçın Çankırılıları Tuzla’da Buluşturdu

 
     Çankırılılar Tuzla’da Buluştu 


Recep KENAN/Atasehirweb.com
Tuzla Belediyesi’nin Yerel Kültürler TUZLA’da Buluşuyor “Hemşeri Dernekleri Festivali” organizasyonu kapsamında, Tuzla Çakırılılar Derneği’nin düzenlediği gecede Çankırılılar hemşerileri ile buluşup gönüllerince eğlendiler.

Organizasyona ev sahipilği yapan Tuzla Çakırılılar Dernek Başakanı Faruk İMAMOĞLU  yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, Çankırılılar güzel şeylere layık onlara en güzel organizasyonları yapmaya çalışıyoruz dedi

Şiddetli yağış ve rüzgarın oluşturduğu olumsuz hava koşullarına rağmen geceye ilginin yüksek olduğu ve alanın dolduğu gözlendi.

   Sami Yalçın’ın Anadolu TV’deki  programından canlı yayınlanan geceye; yerel sanatçılar Adem Aydaş, İlhami Yandım ve Ayten İpek katıldılar.

Ayrıca davul zurna ekibi de kısa bir gösteri yaptı.
 
   Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı  Vahap Yartaş, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Atakaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Koyak, Tuzla Çankırılılar Derneği Başkanı Faruk İmamoğlu, Çankırı Çardaklı Dernek Başkanı Hasan Tüfekçi, Çankırı Platformu Kadın Kolları Başkanı Şerife Tokyay ve organizasyoda önemli katkısı olan Çankırı kızılrmak Tepealagöz Köyü Dernek Başkanı Osman Kapancı ile bazı  sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda izleyici katıldı.

   Gecede konuşan Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Vahap Yartaş yaptığı konuşmada; “Uzanan kol, uzayan dal bizden olsun.” Dedi.
"Biz birlik olursak sesimizi herkes duyar. Bu organizasyonlar biz Çankırılıları kaynaştırıyor. Sesimizi duyuruyor, basında yer alıyoruz” diye konuşan Vahap Yartaş sözlerine şöyle devam etti:
 Kısa süre öncesine kadar Çankırılıyım dediğimiz zaman;
 ‘Neresi Orası?,  
 Çankaya mı?,
Ankara’ya mı bağlı?’ şeklinde sorular geliyordu.
Şimdi sevinerek görüyorum ki yapılan bu etkinlikler sonucu artık daha bilinir olduk.  

Bundan sonraki hedefimiz, Abdi İpekçi Salonu’nu Çankırılar ile doldurmak. Sonra da siyasilere, devlet adamlarına Çankırılılar adına biz varız, buradayız diyebilmek.
    Çankırı’nın sevilen sesi, Çankırılı sanatçı ve Anadolu Tv program yapımcısı Sami Yalçın sevilen eserleri seslendirdikten sonra; yerel sanatçılar Adem Aydaş, İlhami Yandım ve Ayten İpek sahne aldı. 
Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte Çankırılılar, sanatçılara davul zurna ekibinin de katılması ile oyunlarla eşlik ederek coşku ile eğlendiler.

   Tuzla Belediyesi’nin Yerel Kültürler TUZLA’da Buluşuyor “Hemşeri Dernekleri Festivali” organizasyonu kapsamında Tuzla'daki il dernekleri alanda birer stand açarak illerinin kültür ve folklorlarının tanıtımını sağlıyorlar.

  

 Bu yıl açılan standların en göze çarpanı Çankırı standı. Vali Tarafından da "en iyi il standı" olarak belirlendiği belirtiliyor.

Stantda Çankırı'ya ait otantik eşyaların ve kıyafetlerin yanı sıra Mimarlığını Çankırı Korgun Ildızım Köyünden Ramazan Mehmet Türkyılmazın yaptığı, Çankırı evleri ve tarihi taş yapılarının Minyatür, ölçekli maketleri sergileniyor.
 
 
  

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2012, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER