Japon Yatırımcı, Çankırı Belediye Başkanı Dinç’i Ziyaret Etti

Oto lastik sanayi alanında Çankırı’ya yatırım yapacak olan Japon Sumitomo Ruber Ako Lastik San ve Tic. A.Ş Fabrika Müdürü Yojiro Miki Başkan Dinç’i ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Dinç ile Japon Firma yöneticisi sohbet etti

Japon Yatırımcı, Çankırı Belediye Başkanı Dinç’i Ziyaret Etti
Japon Yatırımcı, Çankırı Belediye Başkanı  Dinç’i Ziyaret Etti

Oto lastik sanayi alanında Çankırı’ya yatırım yapacak olan Japon Sumitomo Ruber Ako Lastik San ve Tic. A.Ş Fabrika Müdürü Yojiro Miki Başkan Dinç’i ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Dinç ile Japon Firma yöneticisi sohbet etti.

Fabrika Müdürü Yojiro Miki, yeni fabrika müdürü olarak atandığını belirterek, Çankırı’ya taşınacağını söyledi. Fabrika inşaatının planlandığı gibi ilerlediğini belirten Miki, ‘’Gelecek yıl 300 ile 400 kişi arasında bir istihdam sağlanacak. 2019 yılında ise fabrika tam kapasitesini tamamlayarak 2bin kişiye istihdam sağlamış olacak’’ diye konuştu.

Türk halkını ve Türk mutfağını çok sevdiğini belirten Miki, Çankırılı insanların kendilerine büyük ilgi gösterdiklerini aktardı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’te Japon yatırımından dolayı memnun olduğunu belirterek, ‘’ Fabrikanın planlanan sürede faaliyete geçmesi için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu yatırım bölgenin kaderini değiştirecek bir yatırım’’ diye konuştu.

Sohbet, Japon yönetici Başkan Dinç’i inşaat alanına davet etmesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER