IV. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Geleneksel olarak düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün dördüncüsü 14 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi.

 IV. İSTİKLAL YOLU YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Yürüyüş İndağı mevkiinde bulunan Üçoluk karakolundan başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, ilk olarak yürüyüş hakkında katılımcılara kısa bir bilgi verildi. Yaklaşık 4 km’lik bir yürüyüşün ardından Kıyısın Köyü’ne gelen katılımcıları burada Kıyısın Köylüleri büyük bir coşkuyla karşıladı.

Köyde düzenlenen programda bir konuşma yapan Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, “İstiklal yolu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerinin taşındığı bir yoldur” dedi. İstiklal Yolu’nun lojistik olarak çok önemli bir yol olduğunu dile getiren Özdemir, “Bu yolda, milli mücadelenin kaderini değiştirecek kadar mühimmat ve silah taşınmıştır” diye konuştu.

Özdemir’in ardından bir konuşma yapan Vali Vekili Fatih Yılmaz, katılımın daha kalabalık olması gerektiğini belirterek, “Gönül isterdi ki; bu tablomuz daha kalabalık olsun. Ben Valimizle yapacağımız görüşmelerin ardından bu yürüyüşün, gelecek yıllarda daha kapsamlı ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirileceğine söz veriyorum. İnşallah bu yürüyüşü ulusal çapa taşıyacağız” ifadelerini kullandı.



İstiklal yolunun önemine değinen Yılmaz, “İstiklal yolu, Mekke yolu kadar, Kudüs yolu kadar kutsaldır. Çünkü bu yol kapalı olsaydı, şimdi o yollarda kapalı olurdu” dedi. 

Bizlerin özgür olarak yaşaması için atalarımızın büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Yılmaz, “Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Çünkü sırf biz özgür olalım diye canlarını, mallarını vermişler. Ecdadımız, bizim özgürlüğümüz için, kar demeden kış demeden bu yollarda yürümüşler. Onun için ecdadımızın kıymetini çok iyi bilelim. Onlarla ne kadar övünsek, onları ne kadar ansak azdır” şeklinde konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından Kıyısın Köyü halkı tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER