İtfaiye Teşkilatı 4. Asra Adım Attı

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatının 4. asrına adım atmasını çeşitli etkinliklerle kutladı.

İtfaiye Teşkilatı 4. Asra Adım Attı
İtfaiye Teşkilatı 4. Asra Adım Attı

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatının 4. asrına adım atmasını çeşitli etkinliklerle kutladı.

İtfaiye Müdürlülüğü bahçesinde düzenlenen törende itfaiye erleri, yaptıkları tatbikatlar, teknik donanımı, itfaiyeciliğin ilk şekli tulumbacılar, K9 özel eğitimli arama kurtarma köpekleri, labirentte duman altında uzun süre kalabilme, itfaiye araçları, yangına müdahale, araç kesme, yaralı kurtarma gibi etkinliklerle izleyenlere adeta görsel bir şölen sundu.

Törende konuşan Çankırı İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, itfaiye teşkilatının kuruluşu ve tarihsel süreci hakkında bilgiler vererek, itfaiyecilik hişzmetinin nereden nereye geldiğini anlattı Çankırı itfaiyesinin her türlü teknik donanıma sahip olduğunu söyledi. Semerci, “İtfaiye teşkilatımız son yıllarda daha da gelişerek mesleki açıdan kurumsallaşmıştır. Günümüz itfaiyesinin görev tanımı o kadar genişlemiştir ki; yangınlara müdahaleden tutun da ağaçtaki kediye, trafik kazasında sıkışan yaralıya hatta eve giren yılana bile müdahale ederek zor durumda kalan herkesin yardımına koşan bir itfaiyecilik anlayışı ortaya çıkmıştır. Durum bu hale geldiğinde artık itfaiyecilik kara düzen olmaktan çıkmış, teknik, bilgi, tecrübe, beceri, soğukkanlılık, şefkat isteyen manevi duyguların en üst seviyede olduğu bir birim haline gelmiştir." dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana Çankırı İtfaiyesine araç ve her türlü teknik donanım sağlayarak modern çağın hızında bir itfaiyecilik anlayışı getirdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  “Kimyasal ve biyolojik vakalara da müdahale edebilecek özel donanımlı giysiler, eğitimli personel, anında müdahalelere uygun ve sayısı giderek artan araç filosu, özel eğitimli arama kurtarma köpekleri, teknik donanımları ile Çankırı İtfaiyesi çağ atlamıştır.” ifadelerini kullandı. Başkan Dinç, İtfaiye personelinin eğitimi ile ilgili İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden dolayı da özellikle teşekkür etti. Dinç, itfaiye hizmetlerinin dünya standartlarında devam edeceğinin de altını çizdi.

Vali Vahdettin Özcan ise verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederek itfaiye erlerine görevlerinde kullanabilecekleri pantolon hediye etti.
Törene katılan öğrenciler de temsili yangın söndürme çalışmalarına katılarak İtfaiyenin kuruluşunun 301. yıldönümü etkinliklerine destek verdi. Öğrencilere günün anısına itfaiye maskesi, yapboz ve top hediye edildi.



Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER