İstanbul Çankırı, Feshane Tanıtım Günleri Sona Erdi

2. Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi. 18 Eylül’de açılış programı ile başlayan etkinlik 22 Eylül Pazar günü düzenlenen konserle tamamlandı.

İstanbul Çankırı, Feshane Tanıtım Günleri Sona Erdi
İstanbul Çankırı, Feshane Tanıtım Günleri Sona Erdi

Çankırı Belediyesi, Çankırı Valiliği, Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile İstanbul Feshane’de düzenlenen 2. Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi. 18 Eylül’de açılış programı ile başlayan etkinlik 22 Eylül Pazar günü düzenlenen konserle tamamlandı.

Etkinliği değerlendiren Başkan Dinç, Çankırı’nın son yıllarda tanıtım atağına kalktığını belirterek, ‘’Çankırı fazlasıylas göç vermiş bir kent. İstanbul ve Ankara’da şehir nüfusumuzdan daha fazla hemşehrilerimiz yaşıyor. Onların Çankırı ile olan bağlarını güçlendirmek için bu etkinlikleri önemli buluyorum’’ şeklinde konuştu.

Tanıtım için verilen emeklerin ilerleyen yıllarda meyvelerini vereceğini söyleyen Dinç, Çankırı Kültürünün zengin bir içeriğe sahip olduğunu ve bu kültürü Türkiye’ye tanıtmak için yöneticilerin ve sivil toplumun işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Etkinlikte Belediye standına olan ilginin kendisini sevindirdiğini söyleyen Dinç, ‘’İstanbullulara yaren helvamızı ve kızılcık şerbetimizi ikram ettik. Ayrıca mahalli türkülerimizi, yaren oyunlarımızı da sergiledik. İstanbullular yaren oyunlarını ilgi ile takip ettiler. El sanatlarımız ve yöresel ürünlerimiz de merakla takip edildi. Ben etkinliğin belediyemiz faaliyetleri ve kültürel tanıtım açısından başarılı geçtiğini düşünüyorum’’ dedi.

Organizasyonda görev alan tüm herkesin özveri ile çalıştığını gördüğünü söyleyen Dinç, ‘’Ben başta Valimiz Vahdettin Özcan, ÇANDEF Başkanı Zekeriye Açıkgöz, Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Sami Soydal’a üstün gayretlerinden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Çankırı ile İstanbul başarılı bir işbirliği yaptı. Bu birliktelik Çankırı’ya olumlu yansımaya devam edecektir’’ şeklinde konuştu.


ÇANKIRI FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER