Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti Basına Tanıtıldı

Çerkeş Belediyesi ev sahipliği ile Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulubü tarafından organize edilen Dünya Yamaç Paraşütü Yarışmaları'nın yapılacağı Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti basına tanıtıldı.

 Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti Basına Tanıtıldı
Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti Basına Tanıtıldı
Recep Kenan/ Ataşehirweb.com
Çerkeş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Vahap Yartaş’ın sponsor olduğu Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti basına tanıtıldı.
Çerkeş Belediyesi ev sahipliği ile Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulubü tarafından organize edilen, Dünya Kupası Hazırlık Yarışması ve Türkiye Şampiyonası hazırlıkları yapılan, Vahap Yartaş’ın sponsorluğu ile düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Işık Dağı’nda, Dünya Paraşütü Yarışmaları 21-26 Ağustos 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
2012 Pre-Paragliding World Cup-(Pre-PWC) Yamaç Paraşütü Yarışmaları Çankırı Havacılık Kulübünün organizasyonu ile 21-26 Ağustos 2012 tarihlerinde Çankırı Çerkeş İlçesi Işık Dağı’nda yapılıyor.
 
Çerkeş Belediye Başkanı ŞÜKRÜ TARHAN, Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Emir Uluçay ve Çandef Başkanı Vahap Yartaş Işık Dağı'nın zirvesinde yemekte bir araya gelerek 21-26 Ağustosta 2012 tarihleri arasında yapılacak Dünya kupası hazırlık yarışması ve Türkiye şampiyonası ilgili basın açıklaması yaptı.  Çankırı basınının yanı sıra İstanbul basınından da temsilcilerin olduğu gazetecilere bir gezi ile Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pisti tanıtıldı.

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü TARHAN yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
Şu anda bulunduğumuz yer Işık Dağı’nın zirvesi.  2040 metre kule boyutunu da düşünürsek 2100 metre yükseklikten ışık dağının etrafını seyrediyoruz. Kuzey tarafında Çerkeş’imiz güneyde ise Kızılcahamam var. Burası aynı Kastamonu İle Çankırı arasındaki Ilgaz Dağı gibi sınır noktası. Ilgaz’da yalpan hataya biz burada düşmek istemiyoruz. Vahap Yartaş’ın desteği ve sponsorluğunda bu sene World Cup-(Pre-PWC) Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nı burada yapacağız.

Amacımız, hem yöre halkına bu sporu sevdirmek hem de bu organizasyon aracılığı ile bu muhteşem coğrafyayı Türkiye ve tüm dünya ya tanıtmak. İki hafta önce Oryantrik Başkanımız gelerek tespit ettiği üç alanda harita çalışmaları şu an devam etmektedir. Federasyon başkanı, Türkiye Kupası ve Dünya Kupası yarışlarının burada yapıla bileceğini söyledi. ”Federasyon başkanımız, Ankara’ya bu kadar yakın bir noktada bu kadar mükemmel bir coğrafyanın bu güne kadar farkına varmamamız bizim büyük bir eksiğimiz ve ayıbımızdır” ifadesinde bulundular.

Çerkeş’te bizim bir sloganımız var ”Işık Saçan Şehir” diye. Işık Dağı’ndan kaynaklanan, güzelliğinden kaynaklanan, kültüründen kaynaklanan ve manevi değerlerinden PİR-İ SANİ Hazretlerinden kaynaklanan. Dolayısı ile Işık Saçan Şehir artık Sayın Vahap Yartaş’ın da katkıları ile güçlenerek daha fazla ışık saçmaya devam edecek. Kendilerine de katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Varlıklı insan kıymetli ama sosyal sorumluluğunu bilen varlıklı insan çok daha kıymetli.
Güzel Bir Yamaç paraşütü dünya şampiyonası ön hazırlık uçuşları Allah’ın izni Sayın Vahap Yartaş’ın sponsorluğunda bu sene Çerkeş Işık Dağı'nda yapılacak.

Işık Dağı Yamaç Paraşütü Pistimizin Dünya’nın hiçbir pistinde olmayan özelliği var. Bizim pistimizin rüzgarın yönüne göre değişen ve yamaç paraşütünde çok önemli özellik olan, her yönden yani, 360 dereceden uçuş mümkün. Rüzgar nereden eserse o tarafa yaya olarak birkaç metre belki birkaç adım ile ulaşabilecek sporcu. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Sadece çevre düzenlemesi kaldı. 21 -26 Ağustos arasında yapılacak Word cop’a (Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası) yetiştireceğiz.
 
    İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Çerkeş Işıkdağı Yamaç Paraşütü Sponsorü  Vahap Yartaş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: Biz burada Yamaç Paraşüt Yarışmalarının Çankırı’dan gitmemesi adına, hem Yartaş İnşaat olarak hem de Vahap Yartaş olarak organizasyonun sponsorluğunu üstlendik. Hakikatten Işık Dağı gerçekten herkesin görmesi gereken harikulade bir yer. Buraya bayıldım. Burada yapılacak olan organizasyonun dünya çapında ses getireceğine inanıyorum. Burası Bayramören’den daha iyi bir noktada. Katılımın çok yüksek olacağına inanıyorum. Özellikle doğa güzelliği ile fevkalade bir yer, mutlaka insanların gelip görmelerini arzu ediyorum.
 
 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2012, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER