İş Yeri Açmak İsteyen Girişimci Kadınlara Kılavuzluk Hizmeti

Çankırı Belediyesi, kendi işinin patronu olmak isteyen kadın girişimcilerin proje hazırlama ve onay alma konusunda önüne çıkan engelleri kaldırmada yardımcı oluyor.

İş Yeri Açmak İsteyen Girişimci Kadınlara Kılavuzluk Hizmeti
İş Yeri Açmak İsteyen Girişimci Kadınlara Kılavuzluk Hizmeti

Çankırı Belediyesi, kendi işinin patronu olmak isteyen kadın girişimcilerin proje hazırlama ve onay alma konusunda önüne çıkan engelleri kaldırmada yardımcı oluyor

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile Uygulamalı Eğitim Semineri başlatan Belediye,  “Girişimcilik Belgesi” olup da değerlendirmek isteyen kadın girişimciler ile belgesi olmayıp da nerelere başvuracağını ve sonrasında onları nasıl bir süreç beklediğini bilmeyen girişimci kadın adaylara yol gösteriyor. 

Belediye Kadın İstihdam Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine Çankırı’da yaşayan 61 kadın başvurdu. Pazartesi günleri saat 10.00–12.00 arasında verilen seminer 6 hafta boyunca devam edecek. Seminerde; iş yeri açmak isteyip de cesaret edemeyen kadın adaylara girişimcilik, iş planı ve proje hazırlama, hazırlanan projelere onay alma, başvuru yerleri ve kriterleri ile ilgili teorik ve pratik eğitim verilecek.  Girişimci kadınlar, aldıkları eğitim kapsamında E-Ticaret yapmayı da öğrenecek geleceğin kadın patronları,  Çankırı’da Girişimcilik Belgesi alarak iş yeri açmış ve E- Ticaret yapan iş kadınları ile bir araya gelecek. Uygulamalı olarak projelerini yazacak olan katılımcılar, diğer katılımcılara projelerini sunacak. 

Eğitim gören katılımcıları ziyaret eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, kadınların hayatın her aşamasında önemli görev ve sorumluluklar alması için ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek iş yeri açmak isteyen girişimci kadınları attıkları adımdan dolayı kutladı. Dinç, düzenledikleri eğitim semineri ile girişimci kadın adaylara kendi işlerinin patronları olma yolunda cesaret verdiklerini ve ne yapmaları gerektiği konusunda onlara kılavuz olmaya çalıştıklarını belirterek “Kadın İstihdam Merkezimizin çatısı altında emeğini, bilgi ve becerisini sermayeye dönüştürmek isteyen girişimci kadınlarımızın bu çabaları diğer tüm kadınlara örnek olsun.” ifadelerine yer verdi.  

Çankırı Belediyesi, iş yeri açmak isteyip de cesareti olmayan girişimci kadınlara eğitim semineri sonrasında da gerekli sürecin sorunsuz bir şekilde atlatılması için yardımcı olacak. 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER