İrfan Dinç, İstanbul’da Çankırılı öğrencilerle Bir araya Geldi

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul’da eğitim gören Çankırılı öğrencilerle Çankırı Vakfın'da bir araya geldi, Çankırı’yı anlattı.

İrfan Dinç, İstanbul’da Çankırılı öğrencilerle Bir araya Geldi
İrfan Dinç, İstanbul’da Çankırılı öğrencilerle Bir araya Geldi

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul’da eğitim gören Çankırılı öğrencilerle Çankırı Vakfın'da bir araya geldi, Çankırı’yı anlattı.
Öğrenciler, Çankırı’da Başkan Dinç’e misafir olacak
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, İstanbul'da eğitim gören üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Çankırı Vakfımızın her ay düzenlediği seminerler kapsamında 14 Nisan 2018 tarihindeki konuğu Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç oldu. Genç hemşehrilerine Çankırı’da yaptıkları çalışmaları ve devam eden projeleri anlatan Başkan Dinç, öğrencileri Çankırı'ya davet etti. 


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in 14 yıl boyunca “Şehrimiz İçin Gençlerle Buluşuyoruz” şeklinde bir proje yürüttüklerini belirterek, gurbetteki gençlerle buluşmanın kendisi için de çok değerli olduğunu söyledi. Başkan Dinç, programa katılan gençlere hem tecrübelerini anlattı hem de projelerinden bahsetti. Çankırı Belediyesi’nin özellikle gençler için gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında sunum yapan Dinç, istişare toplantısına katılan öğrencilerin Çankırı için istek ve önerilerini de dinledi. Bir şehri yönetirken zamanı iyi planlamak gerektiğini vurgulayan Dinç, “Ekibinizin de hizmet götürdüğünüz vatandaşların da şehirlerine yapılan yatırımlara karşı hevesli ve duyarlı olması önemli. Çankırı’ya kazandırdığımız her hizmetimizi inanarak ve büyük bir şevk ile yerine getirdik. Bizim asıl derdimiz; sizlere güzel bir Çankırı bırakmaktır.” dedi. 
Çankırı'nın 1074'ten itibaren bir Türk yurdu olduğunu dile getiren Başkan Dinç, gençlerin bizi biz yapan tarihimizi, geleneklerimizi, manevi dinamiklerimi iyi bilmeleri gerektiğini dile getirerek, "Çankırı'yı tanımak, Çankırı'ya hizmet etmek bizim için bir kıvanç meselesi. Çankırı Araştırmaları Merkezi'miz harıl harıl çalışıyor. Yüzerce hurda olacak tarihi vesikalar gün yüzüne çıkarıldı. Tarihi değerlerimiz tekrar ihya ediliyor. Yaren kültürümüz yaşatılıyor. Çocuklar için bile Yaren Okulu açtık. Taş Mescidimiz yeniden hadis derslerinin verildiği bir yer oluyor. Tarihi Çankırı evleri yeniden canlandı. Çamaşırhanemiz "Temizlik Müzesi" oldu. Yakında Masal Müzemizi açacağız. Çankırı son 14 yılda büyük değişim yaşadı. Mutlaka her Çankırılının memleketini görmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, seminer verdiği gençleri Çankırı'ya davet ederek" Sizleri memleketimizde ağırlamaktan onur duyarız. Çankırı'yı tanıdıkça memleketinize olan aşkınız artacaktır. En kısa sürede programınızı yapın. İki gün boyunca Çankırı'da misafirimiz olun" dedi. Toplantı sonrası Vakıf Yönetimi ile Gençlik Kolları toplantı yaparak Nisan sonu veya Mayıs başında Çankırı'ya gidileceğini açıkladılar.


Simitli bazlamalı kahvaltı 
Çankırı eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı başkanı Mustafa Can, Vakıf yönetimi ve öğrenciler tarafından karşılanan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, seminer öncesi öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı. Çankırı'ya özgü bir ekmek olan Bazlama memleket hasreti çeken gençleri oldukça sevindirdi. Kahvaltı sonrası başlayan seminere ilgi oldukça fazlaydı. Vakfın bahçesinde yer alan kapalı salonda düzenlenen seminer bahçeye kadar taştı. Seminer sonrası yapılan çekilişle kız ve erkeklerden iki öğrenciye Apple iPad Mini hediye edildi. Çekilişi yapan Başkan İrfan Dinç iki çekilişle kalmayıp torbadan isimleri çekmeye devam etti. 3 öğrencinin ismini daha çeken Başkan Dinç çıkan isimlere de kendisinin Apple iPad Mini hediye edeceğini açıkladı. Çekilişte öğrencilerden Rıdvan Tunç, Kardelen Erdem, Hatice Büşra Türker, Aleyna Emir ve Furkan Atabey iPad Mini tablet sahibi oldular. Program toplu fotoğraf çekili ile sona erdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER