Ilgaz Tüneli Açılışı Gerçekleşti

İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan ve Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ilgaz Dağı Tüneli Açılışı 3 Nisan 2016 Pazar günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti.

Ilgaz Tüneli Açılışı  Gerçekleşti
 Ilgaz Tüneli Açılışı  Gerçekleşti

İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan ve Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ilgaz Dağı Tüneli Açılışı 3 Nisan 2016 Pazar günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşti.
Açılış programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik, Murat Demir, Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Eski Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çankırı Vali Yardımcısı Zafer Engin, Çankırı, Atkaracalar Kaymakamı İdris Arslan, Kurşunlu Kaymakamı Kemal Balaban, Korgun Kaymakamı Erkan Savar, Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Ilgaz Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Çankırı Jandarma Komutan V. Yarbay Gürdoğan Doğrul, Çankırı İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Genel Müdür Yardımcıları Uğur Kenan Adiloğlu, Laçin Akçay, Daire Başkanları Yapı Daire Başkanı Ali Rıza Kıran, Strateji Daire Başkanı Mücahit Arman, Personel Daire Başkanı Ayhan Çiftçi, Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Karayolları 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Horuz, POMEM Müdürü Süleyman Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Kastamonu İli Azdavay Belediye Başkanı Osman Civelek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal KamanÇankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Sait Korkutata, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Telekom İl Müdürü Halil Aksoy, Yapraklı İl Genel Meclis Üyesi Mahir Özdemir, Korgun İl Genel Meclis Üyesi Alaattin DemirÇankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Osman KaradenizÇankırı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati AkdoğanÇankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak, Daire Amirleri, Basın Mensupları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 


2012 Yılı Kasım ayında temeli atılan Ilgaz Dağı Tüneli projesi Kastamonu ve Çankırı illerimizin ortak projesi olup, bölge doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile geçmişten günümüze taşınan, kültüre değerleri ile var olan, mirasın korunması ve değerlendirilmesi gereken bir bölgemizdir. Proje güzergahı, Sarp Küre Dağları ve Ilgaz Dağları arasında kalan konumdan ve ulaşımda yaşanan sıkıntılardan dolayı sahip olduğu zengin kaynakları yeterince değerlendirilemeyen Kastamonu ili ile Çankırı İlinin, Hatta Batı Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir limanı olan İnebolu limanının TETEK güzergahının (Transit Türkiye Karayolu), Çankırı ve Ankara Üzerinden Akdeniz Limanlarına bağlantısının sağlanması açısından da büyük önem taşımaktadır.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım açılışta ‘’Bugün Çankırı ve Kastamonu illerimiz için tarihi bir an. Bu tünel Çankırı ile Kastamonu’yu birbirine daha çok yaklaştıracaktır. Başı dumanlı Ilgaz Dağı’nı dize getirecektir.  Işık görüldü işlemini gerçekleştirdik. Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz ve tüm katılımcılar ile beraber açılışını yaptığımız bu güzel eserin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayaller bir bir gerçek oluyor. Bizim büyüklerimiz hep bu günleri hayal ediyorlardı. Torunları Ilgaz Dağı’nı dize getirdi ve Dedelerimiz gibi torunlarına havale etmediler. Dünürüm Kastamonulu dünürümün ailesi de Çankırılı bende sizin dünürünüzüm. Bu eseri bu hale getiren Karayolları Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze, Mühendislere ve çalışanlar ile tüm emeği geçenlere huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

11 bin metrelik tünelin ışığını bu gün görmüş olduk. 11 bin metrelik tünel 3 yılda tamamlanmış oluyor. 2016 yılı içerisinde de 60 km tünel bitireceğiz. Nereden nereye Türkiye nereden nereye geldi. Dünyanın en büyük  köprülerini, otoyollarını ve havalimanlarını yapıyoruz. Bu nedenle Türkiye’yi kıskananlar var kıskananlar çalışsın onlarında olsun. Kastamonu Çankırı arası 6 km daha kısalmış olacaktır. Bu mesafeye tünelden 8 dakikada dağ yolundan 35 dakikada  geçilmiş olacaktır. Bu emniyet, konfor ve medeniyet demektir. Ya bir yol bulup, ya da bir yol yapacaksın. Türkiye’yi bölmeye çalışanlar gelip görsünler. İşte Türkiye’nin gücü gelin görün. Bu millet 7 düveli dize getirmiş bir millettir. Yüreğimiz yanıyor şehitlerimiz var. Ay yıldızlı bayrağımıza gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz. Çok değerli Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tünelin yapımında emeği geçen Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize de sizler adına teşekkür ediyorum. İnşallah yıl sonunda bu tünelden geçmeye başlayacağız. Bu hizmetlerin bedeli hiçbir para ile ölçülmez. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın.’’ Dedi.
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze, Genel Müdür Yardımcılarına, Daire Başkanlarına, Bölge Müdürüne, Bölge Müdür Yardımcısına, İnşaat firması yetkilisine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı uğurlu olsun dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER