Hüseyin FİLİZ'in EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞLANGIÇ MESAJI‏

Geleceğimizin şekillenmesi ve ülkemizin kalkınmasında eğitim ve öğretimin önemi gün geçtikçe artmaktadır. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Konuyu şu veciz söz çok güzel özetlemektedir.

Hüseyin FİLİZ'in EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞLANGIÇ MESAJI‏
Hüseyin FİLİZ'in EĞİTİM-ÖĞRETİM BAŞLANGIÇ MESAJI‏

Sevgili Öğrenciler, Değerli Öğretmenler ve Saygıdeğer Veliler;

Geleceğimizin şekillenmesi ve ülkemizin kalkınmasında eğitim ve öğretimin önemi gün geçtikçe artmaktadır. İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Konuyu şu veciz söz çok güzel özetlemektedir.

“Planınız bir yıl için ise pirinç ekin, on yıl için ise ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin.”

Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz; eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve fiziki altyapıyı tamamlamak suretiyle her yönden donanımlı, bilgili ve aydın gençler yetiştirir konuma getirmek olmalıdır. Yenilikleri uzaktan izlemeyi değil yönlendirmeyi arzu ediyorsak en fazla eğitime yatırım yapmak zorundayız. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve akademisyenlerimize ne kadar fazla imkân sunabilirsek yarınlarımız o kadar parlak olacaktır. Eğitim alanında ortaya çıkacak bir eksiklik başka alanlardaki üstünlükle asla telafi edilemez. Bu sebeple düşünebilen, yorumlayabilen, insan haklarına ve insanlara saygılı, öz güvenli, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirme gayretimiz, asla azalmamalıdır.

Hükümetimiz; eğitime en çok bütçe ayıran bir anlayışı ortaya koymakta ve her zaman bu oranı artırarak devam ettirmektedir.  Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve milletimiz adına en iyi şekilde yetiştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sağlamak, birey olarak her ebeveynin görevi olmakla birlikte, topyekûn toplumumuzun da vazgeçilmez önceliği olmalıdır.

Sevgili öğrenciler, Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.

Değerli öğretmenler
, Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan bilim, kültür ordusudur. Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Ecdadımız “öğrenmeyi ve öğretmeyi” en yüce, en anlamlı duygu ve faaliyet kabul ederek tarihin her döneminde ilmin, bilginin ve hikmetin sesi oldular. Unutulmamalıdır ki aziz milletimizin istiklâli ve istikbâli bu inancın yaşanmasına, yaşatılmasına ve idrakine bağlıdır.   İnanıyorum ki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu eğitim öğretim yılında da bu inançla çalışacaklar bu inancı tüm insanlığa ulaştırmanın azminde ve gayretinde olacaklardır.

Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Değerli veliler, gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği vardır. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz.

2014 - 2015 Eğitim-öğretim yılının ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, başta İl Mili Eğitim Müdürümüz olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, İlimiz ve İlçelerimizde görev yapan, Milli Eğitim çalışanlarına, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Hüseyin FİLİZ
Çankırı Milletvekili
Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar
Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 23:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER