Dilaver Doğanay Basın Açıklaması‏

AK Parti Korgun Belediye Başkan A. Adayı Dilaver Doğanay Basın Açıklaması‏

Dilaver Doğanay Basın Açıklaması‏
Dilaver Doğanay Basın Açıklaması‏

AK Parti Korgun Belediye Başkan A. Adayı Dilaver Doğanay Basın Açıklaması‏

Korgun Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylık başvurusunu Kurban Bayramı öncesi Çankırı Ak Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştiren Dilaver DOĞANAY yaptığı çalışmalarla adaylık için oldukça iddialı görünüyor. Esnaf ve ev ziyaretleri ile zamanının çoğunu vatandaşlarla birlikte geçiren AK Parti Korgun Belediye Başkan Aday Adayı Dilaver DOĞANAY, çalışmaları ve Korgun’la ilgili düşünceleri hakkında bir dizi açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Kurban Bayramı’nda Korgunlu Hemşerilerimizin Konuğu Olduk.

Kurban Bayramı’nı eşim ve çocuklarımla birlikte Korgunlu hemşerilerimizin evlerine konuk olarak geçirdik. Hemşerilerimizin misafirperverlikleri ve ilgilerinden bir Korgunlu olarak bir kez daha gurur duydum. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerimizde hemşerilerimizle hasbihal ettik, görüş ve önerilerini dinledik, Korgun için çözümlerimizi anlattık. Bizlere yalnızca kapılarını ve sofralarını değil gönüllerini de açan tüm hemşerilerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Gönülden gönüle giden bu AK  yolculukta onların destekleri bizleri daha da heyecanlandırıyor.

Sosyal ve Kültürel Belediyecilik Anlayışının En Güzel Örneğini Korgun’da Göstereceğiz.


Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın belediyecilik anlayışında ısrarla üzerinde durduğu benim de şiar edindiğim çok güzel bir açıklaması var. Başbakanımız “ Biz belediyeciliği sadece park yapan, yol yapan, altyapı inşaa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik, görmüyoruz. Belediyeler bunu tabii ki yapacak, o onun asli görevi. En iyi şekilde yapacak. Ama belediyeler önce “insan” diyecek, önce “aile” diyecek, onların imdadına yetişecek.” diyor. Bizim belediyecilik anlayışımız da bu sağlam temellere dayanıyor. İnsanın, ailenin önemsendiği aklı selim bir gelecek hayal ediyorum. Allah nasip ederse sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışının en güzel örneğini Korgun’da göstereceğiz. Yalnızca rutin belediye işlerini yapan değil aynı zamanda sivil toplum kuruluşu gibi çalışan bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Sofrasına oturmadığımız, evine misafir olmadığımız, ekmeğimizi paylaşmadığımız tek bir aile bile kalmayacak. Kimseye en ufak bir ayrımcılıkta bulunmayacak, yaptığımız hizmetlerle tüm Korgun’un başkanı olacağım.

Korgun’da Karıncalar Gibi Çalışacağız.


Hangi işi yaparsanız yapın, heyecanınızı ve dinamizminizi kaybetmişseniz, başarı sizden her geçen gün uzaklaşır. Çalışma azminiz yavaşlar. Üstad Necip Fazıl’ın deyimi ile “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım.” Korgun’un ve Korgunlunun kaybedecek bir günü bile yok. AK Parti iktidarı ile birlikte Korgun güzel hizmetlerle tanıştı. Ancak geçmişten gelen açığı kapatabilmemiz için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ben bu gücü ve öz güveni kendimde hissediyorum. Hamdolsun şimdiye kadar sorumluluk aldığım, gönüllü olarak talip olduğum tüm işlerden yüce Allah’ın izni ve inayeti ile yüz akı ile çıktım.

Hemşerilerimizle Her Zaman İç İçeyiz.

Beni tanımayanlar aday adayı olmamla birlikte yapmış olduğum çalışmaları, ev ziyaretlerini, esnaf ziyaretlerini klasik siyasetçi taktiği sanabilirler. Ancak biz hemşerilerimizle yalnızca siyasi atmosfere girildiği zaman değil, her zaman birlikteyiz. Çankırı sivil toplum kuruluşlarında gerek görevlerim gereği, gerek gönüllü çalışmalarım gereği yalnızca Korgun’la değil Çankırı’mızın tüm ilçeleriyle, köyleriyle hemhâl olduk. Çankırı’mızın 250’ye yakın köyüne gittim. Kimi zaman köy şenliklerinde, kimi zaman cenazelerde, kimi zaman eş, dost ziyaretlerinde hemşerilerimizle iç içe olduk.

Ankara’da Olmamız Korgun İçin Bir Avantajdır.

Korgun’un Şıhlar (Karatepe) köyündenim. Ancak yıllardan beri Ankara’da ikamet ediyorum. Şimdiye kadar zamanımı siyasetin, bürokrasinin, kaynakların dağıtıldığı yerin merkezinde geçirdim. Siyasette, bürokraside, sivil toplum kuruluşlarında, iş dünyasında dostlarımız, arkadaşlarımız var. Hepsinin de  benim için ve Korgun için destekten kaçınmayacaklarına yürekten inanıyorum. Bize güvenen, inanan dostlarımızın ve AK Parti kadrolarının desteği ile Korgunlu hemşerilerimle birlikte Korgun’u el birliği ile kalkındıracak, inşallah Korgun’a altın çağını yaşatacağız.

Korgun’un Genç Nüfusunu Arttıracak, Göçü Korgun’a Çevireceğiz.

Korgun 1991’de organize sanayinin kurulması ve ilçe olması ile birlikte güzel gelişmelere ev sahipliği yapmış olsa bile hak ettiği yatırımları tam olarak alamamasından dolayı arzulanan konuma bir türlü ulaşamamıştır. Korgunlu hemşerilerimiz iş bulma, aş bulma, sosyal ihtiyaçlarını karşılama kaygısı ile yıllarca İstanbul, Ankara, İzmit gibi sanayi kentlerine, metropollere göç etmek zorunda kalmıştır. Rabbim nasip ederse Korgunlu hemşerilerimizi, gençlerimizi başka illere göçe zorlayan bütün sorunları birer birer ortadan kaldıracak ve Korgun’u tüm sosyal imkanlarla donatılmış, arzulanan bir kent haline dönüştüreceğiz. Sanayiye, tarım ve hayvancılığa, ticarete verdiğimiz önemle, bu alanlarda yapacağımız yeni yatırım ve organizasyonlarla Korgun’da yeni iş imkanları oluşturacak, istihdam sorununu ortadan kaldıracağız.

Korgunluları Güzel Hatırlanan, Hayırla Yâd Edilen Bir Yer Olacak.

Korgun, gerek Çankırı’ya olan yakınlığı, gerek Çankırı ile ilçeleri arasındaki köprü görevi, gerekse Ankara’yı Karadeniz hattı ile bağlayan anayol üzerinde olması sebebiyle önemli bir konuma sahiptir. Bilhassa Ankara’dan Kastamonu, Sinop gibi illere giden vatandaşlarımızın mutlaka kullanmak zorunda olduğu yolu içine almaktadır. Biz Korgunlular olarak bu konumumuzu sosyal ve ticari anlamda kazanca çevirmeliyiz. Aynı zamanda sunduğumuz imkanlarla yolcularının hayır dualarını alabilmeliyiz. Mesela buradan geçerken ibadetini gerçekleştirmek üzere konaklayan bir Kastamonulunun, bir Sinoplunun veya Ilgazlının, Kurşunlulun memnun kalıp teşekkürle ayrılması veya ne biçim yer burası diyerek hayıflanması arasında çok büyük fark vardır. Bu çok acı bir durumdur. Özellikle yol güzergahındaki yerleşim yerlerinin, dışa açık olmasından dolayı sosyal hizmetlere daha fazla önem vermesi gerekmektedir. Biz bu hassasiyetimizle, ilçemizden geçenlere çok güzel bir misafirperverlik örneği gösterecek ve Korgun’u güzel hatırlanan, hayırla yad edilen  bir yer haline getireceğiz. Bu insanlar aynı zamanda da Korgun ekonomisine katkı sağlamış olacaklardır.

Korgun’un Çehresini Değiştirecek, Yepyeni Bir Vizyon Kazandıracağız.

Korgun ve Korgunlular için hayal ettiğimiz, benim memleketimde de olmalı dediğimiz, benim hemşerim neden faydalanamıyor dediğimiz bir çok proje var. AK Parti iktidarında tüm yerleşim yerleri birçok hizmetle tanıştı. Ama bu hizmetten kimin ne kadar faydalandığı biraz da o yöre belediye başkanlarının, yöneticilerinin azmine, gayretine, iş bitirebilme kabiliyetine bağlıdır. İnsan başka yerlerde yapılan hizmetleri gördükçe, “bunu benim ilçem de hak ediyor” diye hayıflanmadan edemiyor. Gençlerimiz için, hanımlarımız için, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için birçok proje hazırladık. Bunları hayata geçirme düşüncesi bizlere daha çok heyecan veriyor.  Allah kısmet ederse bu hizmetleri hemşerilerimizle buluşturarak memleketimizi yeni yatırımlara kavuşturarak, Korgun’un çehresini değiştirecek, Korgun’a yepyeni bir vizyon kazandıracağız.

Kardeş Belediyecilik Anlayışını Geliştireceğiz.

Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki büyük belediyelerin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, başkentteki diğer belediyelerin faaliyetlerini takip ediyoruz. Kendilerine kardeş olarak seçtikleri belediyelere çeşitli hizmetlerin, araç ve gereçlerin ulaşması konusunda yardımcı oluyorlar. Oralara hizmet götürüyorlar. Bakıyorsunuz AK Parti Belediyesi olan Şabanözü Belediyesi Bursa’nın 600.000 nüfuslu Yıldırım Belediyesi ile kardeş belediye olabiliyor. Hizmetler konusunda istişare edebiliyor, oradan destek alabiliyor. Bunu Korgun’da neden yapmayalım. Biz Ankara’da ve İstanbul’da bazı ilçe belediyelerinde bu konuda girişimlerimizi başlattık, seçilmemiz durumunda bunun sözünü de aldık. Belirleyeceğimiz kardeş belediye ile Korgun’u o belediyenin imkânlarından da faydalandırabileceğiz.

Takdir Halkımızındır.


Biz çalışmalarımızı en güzel şekilde devam ettiriyoruz. Tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı ulaşıyor, onlarla istişare ediyoruz. Korgun için yapacaklarımızı anlatıyoruz. Onların samimi yaklaşımı bizlere daha büyük şevk ve heyecan veriyor. Aday adaylığı süreci ile ilgili netice birkaç hafta içerisinde AK Parti Yönetimi tarafından belirlenecek. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da özellikle belirttiği gibi Allah’ın  takdirinden sonraki en önemli takdir halkımızındır. Halkımız teveccüh gösterirse, AK Parti kadrolarının Korgun’dan beni aday göstereceğine inanıyorum. Her zaman söylüyorum adaylık benim için ve Korgun için hayırlı ise rabbim nasip etsin. Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm dostlarıma, AK Parti mensuplarına ve samimiyetimize inanarak bizlere kapılarını ve gönüllerini açan tüm Korgunlu hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER