Çocukluğumuzun Ramazanları Çankırı’da Yaşatılıyor

Çocukluğumuzun Ramazanları Çankırı’da Yaşatılıyor Toplumun farklı kesimlerini aynı sofra etrafında bir araya getiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, her akşam ayrı bir mahallede düzenlediği iftar sofralarında yüzlerce insanın hayır duasını alıyor.

Çocukluğumuzun Ramazanları Çankırı’da Yaşatılıyor
Çocukluğumuzun Ramazanları Çankırı’da Yaşatılıyor

Toplumun farklı kesimlerini aynı sofra etrafında bir araya getiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, her akşam ayrı bir mahallede düzenlediği iftar sofralarında yüzlerce insanın hayır duasını alıyor.

Gelenek bu yıl da bozulmayarak vatandaşların rağbet ettiği mahalle iftarlarında hazırlıklar, saatler öncesinden başlıyor. Belediyenin iftar sofraları mis gibi kokan tarhana çorbası, yöresel yemekler, ezanın okunmasını bekleyen kalabalık, ezan okunması ile başlayan telaşlı bir sevinç içerisinde vatandaşlara adeta çocukluklarındaki Ramazan sevincini sunuyor. Kalabalığın eşlik ettiği bu bekleyiş, Çankırı’da Ramazan ruhunu yeniden yaşatıyor.

Ramazanın 5 gününde İhvan Sitesi ve Cumhuriyet İlkokulu çevresinde kurulan iftar sofrasına ekibi ve 25. Dönem Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Vali Vahdettin Özcan, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ile iştirak eden Başkan Dinç, mahalle sakinleri ile birlikte bir iftar sofrasını daha paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde masaları dolaşarak konuklarını selamlayan Dinç, iftar sonrası yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dinç, Belediyenin iftar sofrasına katılan yaşlılar, engelliler ve çocuklara da özel bir ilgi gösterdi. İftar sonrası bir vatandaşın evine konuk olan Başkan Dinç ve beraberinde Milletvekili Akbaşoğlu ve Vali Özcan’a Türk kahvesi ikram edildi.



Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER