Çocuklardan Cumhuriyetin 100. Yılına “Vals”li Gösteri

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında çocuklara resepsiyon düzenledi.

Çocuklardan Cumhuriyetin 100. Yılına “Vals”li Gösteri

Çocuklardan Cumhuriyetin 100. Yılına “Vals”li Gösteri

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında çocuklara resepsiyon düzenledi. Belediye Sosyal Tesis’te yapılan etkinliğe katılan 120 çocuk, vals gösterisi ilgi ile izlendi.

Valilik tarafından yürütülen 100. Yılda 100 Etkinlik Projesi kapsamında tek yürek olan Çankırılılar, her gün farklı yerlerde düzenlenen etkinlikler ile Cumhuriyetin 100. yaşını kutlamaya devam ediyor.

Etkinliklerin çocukları ilgilendiren bölümünde ise 120 öğrenci, Belediyenin düzenlediği “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” isimli 100. Yıl Cumhuriyet Kabul Töreni’nde bir araya geldi. Dönemin popüler danslarından birisi olan vals gösterisi ile sahnedeki yerlerini alan çocuklar, büyüklerini aratmadı. Cumhuriyet kutlamaları için öncesinden hazırlık yapan öğrencilerin dansı, büyük beğeni topladı. Etkinliği izleyen Belediye başkanı İsmail Hakkı Esen de her birini ayrı ayrı tebrik etti.

Çankırı’da çocuklar, Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir kutlama yaptı. FSM Çocuk Akademisi atölyelerinde piyano ve gitar eğitimi alan çocukların performansları da ayakta alkışlandı.

Başkan Esen, “Cumhuriyet Sonsuza Dek Yaşayacak”

Çocukların Cumhuriyet coşkusuna ortak olan Başkan Esen, bu yıl 100.sünü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Valiliğin önderliğinde yüz etkinliğin devam ettiğini vurgulayarak “Bugün sizin katkılarınız ile bir etkinliğimizi daha gerçekleştiriyoruz. Bu 100 yılın önemi şu; birincisi Cumhuriyetin kuruluşu ikincisi ise bir asır geçmesi. Bizler ve bizden öncekiler nasıl sahip çıktıysak sizler de aynı şekilde sahip çıkacak ve yüzyıllar boyunca yaşatacaksınız. Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak. Nice nice bayramlarda buluşmak dileği ile.” diyerek çocukların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

“Küçük Hanımlar, Küçük Beyler” 100. Yıl Cumhuriyet Kabul Töreni, hatıra fotoğrafları ile son buldu.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER