CHP Heyetinden Çankırı'ya Ziyaret

Çankırı merkez dahil tüm ilçeleri gezen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Gülizar Biçer Karaca ile vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Heyetinden Çankırı'ya Ziyaret


Çankırı merkez dahil tüm ilçeleri gezen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Gülizar Biçer Karaca ile vatandaşlarla bir araya geldi.


CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Gülizar Biçer Karaca ile milletvekili ve partililerden oluşan heyet, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

44 kişilik heyet, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunulmasının ardından parti binası önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Çankırı merkez dahil tüm ilçeleri gezen CHP heyeti vatandaşlarla bir araya geldi.

“İstiklal Yolu”ndan cepheye taşıyan cesur kadın ve erkeklerin memleketinde; eskilerin deyimiyle Kengirideyiz” diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, “Anadolu’nun çimentosu olan bu güzel kent, harcında kardeşlik bulunan yarenlerin, güzel ahlakı rehber edinen ahilerin yurdudur” dedi.

“Çankırı; Vatan uğruna kendini feda eden şehit ve gazilerimizin diyarıdır” diyen İlgezdi, “Bugün; Milletvekillerimiz, Parti Meclisi üyelerimiz ve Belediye Meclisi azalarımızla birlikte; Atkaracalar’dan, Yapraklı’ya; Bayramören’den, Şabanözü’ne; Çerkeş’ten, Orta’ya; Eldivan’dan Kurşunlu’ya; Ilgaz’dan, Korgun ve Kızılırmak’a yayılan yüreği güzel insanlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“Çankırı’yı karış karış dolaşacağız” diyen İlgezdi, “Çankırı’nın Cumhuriyet tarihinde ve bizim kalbimizde önemli bir yeri vardır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 1925’te Çankırı’ya geldiğinde, halka hitaben yaptığı konuşmada “Millî görevimde muhtaç olduğum gücü ve yetkiyi sizden alıyorum” demiştir.

Gerçekten de Çankırı’nın yiğit halkı, Kuvayı Milliye’nin elinde yükselen bağımsızlık ateşini içtenlikle sahiplenmiştir.

Cumhuriyet devrimine katkı vermiş ve üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Türkiye yeniden imar edilirken, Çankırı da unutulmamıştır.

Ancak bugün bir gerçeğin altını çizelim:  Çankırı uzun yıllardır çeşitli nedenlerle ihmal edildiği için, bugün yetimdir.

“Baba” bildiği devletten gerekli ve yeterli desteği görmemektedir.

Karadeniz’i İstanbul’a, İç Anadolu’yu da Karadeniz’e bağlayan yolların merkezinde yer almasına rağmen, sanayileşememiştir. Oysa Çankırı’mız sahip olduğu demiryolu ve karayolu potansiyeliyle, büyük bir lojistik merkezi haline gelebilir.  Peki, yönetenler oy deposu olarak gördükleri Çankırı’nın potansiyeline inanıyorlar mı? Ne yazık ki hayır. Bakın Çankırı nüfusunun yüzde 35’ini, 15-40 yaş arası gençlerimiz oluşturuyor. Kent genelinde 65 bin genç iş gücü var. Oysa kentte ciddi bir istihdam sorunu var.

Neden? Çünkü kentin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklarını yeterince değerlendirmesine yönelik çalışma yok. Kent atılım yapmak istiyor ancak, yatırımcılar isteksiz. Çünkü geçmişte kurulan çok ortaklı özel sektör yatırımları başarısızlıkla sonuçlanmış. Özel sektör hevesli olmayınca kent gelinde girişimcilik kültürü ile Ar-Ge ve inovasyona olan ilgili de artmıyor.

Geriye kentin önünde umut kapısı olabilecek tarım, hayvancılık ve turizm sektörleri kalıyor! Evet, il genelinde organik tarım için koşullar son derece uygun! Zengin bir orman varlığımız var. Hayvancılığa dayalı sanayi kuvvetli bir potansiyele sahip. Dağ, yayla ve sağlık turizmi bakımdan zengin kaynaklarımız var. Peki, sonuç? Tarım alanları amacı dışında kullanılıyor. Köylerimizin yıllarıdır çözülemeyen sulama kanalları ile tarımsal ve hayvansal sulama ihtiyaçları var. Bir türlü çözülmüyor.

Turizm potansiyeli, ilin sırtında bir kambur olarak görülüyor. Kentin sahip olduğu turizm potansiyeline engel olan bürokratik labirentler var. Hepsi bir araya gelince de Çankırı çaresizlik sarmalına hapsediliyor. Hal böyle olunca işsizlik en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor. İl dışına yoğun göç yaşanıyor.

Bugün ekmeğini, aşını, geleceğini Türkiye’nin başka kentlerinde arayan yani kendi ülkesinde “gurbetçi” olan 500 binden fazla Çankırılı var. Ne yazık ki bütün bu olumsuzluklar bir araya geldiği vakit Çankırı, haklı olarak, kendini yalnız hissediyor. Şunu önemle vurgulamak istiyorum; Çankırı ve Çankırı insanı asla yalnız değildir.

Bu şehir; yüreğimize nakış gibi işlediğimiz, kendimize yurt edindiğimiz Anadolu’nun önemli bir kavşağıdır. Tarihi ve kültürel birikimi en büyük hazinesidir. Düşük gelir ve yoksulluk bu kentin kaderi değildir. Yeter ki, bu kentin gücüne güvenilsin; Çankırı değişir, Türkiye gelişir. Bakın biz Çankırı’nın potansiyelini biliyor, Çankırılı hemşerilerimizin gücüne güveniyoruz.

CHP olarak, Çankırı’mızı kalkındırmak için yola çıktık. Bakın yüzde 95 saflıkta ve en az 800 milyon ton rezerve sahip ham kaya tuzu yatağımız var.

Biz Çankırı’yı tuzu ile dünyaya tanıtacağız. Tuz mağarasını turizme kazandıracağız. Çankırı uzak çağların yakın kentidir. Yaran kültürü bu kentin kimliğidir. Geniş kitlelerle buluşturacağız.

Yollar sadece sokakları, caddeleri birbirine bağlamaz. Biz kültürleri de yaşamları da birbirine bağlayacağız. İlimizin turizm potansiyelini ayağa kaldıracağız. Bakın, tarihi ve kültürel varlıklarını koruyan uluslar zenginleşirken, yok edenler yoksullaşırlar. Biz Çankırı’nın tarihine sahip çıkacağız. Çankırı’yı gençlerle birlikte ayağa kaldıracağız. İnanıyorum ki, çok kısa süre içerisinde Çankırı’yı cazibe merkezi haline getireceğiz ve göçü tersine çevireceğiz” dedi.

“Gün, bizim Çankırı’mıza olan borcumuzu ödeme günüdür” diyen İlgezdi, “Biz; ihmal edilen, görmezden gelinen, kaderine terk edilen bu kadim şehre cansuyu olmak istiyoruz. Biz bugün Çankırı’mızla kucaklaşmak, hasbihal etmek; mazluma umut, derdi olana derman olmak istiyoruz. İnanıyorum ki, günün sonunda, Çankırılı yurttaşlarımızla yeni gönül köprüleri kuracağız” dedi.

Basınla İstişare

Basından sorumlu İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Çankırı’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile İl Başkanlığı’nda bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Güvenlik Üst Düzeyde

Günün ilk ışıkları ile birlikte teyakkuza geçen güvenlik güçleri CHP heyetinin Çankırı’ya gelişinden uğurlanışına kadar geçen sürede adeta kuş uçurtmadı Çankırı’da  üzücü olaya sebebiyet vermemek, kötü anılmasını önlemek  için alınan güvenlik tedbirleri ile heyetler adeta koruma ordusu ile gezdi.

Milletvekilleri, kent merkezindeki temaslarının ardından ilçelere geçti.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve  milletvekili ve partililerden oluşan heyet Çankırı valisi Abdullah AYAZ'ı Makamında ziyaret etti.

Gamze Akkuş İlgezdi,  Çankırı’da esnaf ve esnaf odaları yöneticilerinin zincir marketler yüzünden ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “Esnafımız zincir marketlere ‘3 harfliler diyor’ kendilerinin kapalı kaldığı dönemde bu zincir marketlerin açık olması yüzünden yaşadıkları sıkıntıları aktarıyor” diye konuştu.

Kadın işletmeci kağıt üzerinde

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Çankırı’da kadın esnaf, işletmeci, girişimcilerin büyük bir kısmının kağıt üstünde kaldığını ifade ederek, “Esnaf batıyor, sicili oluyor, yeni işletme açamıyor. Bu sefer eşinin üzerine işletme açıp, faaliyetine devam ediyor. Kadınlar ise eve hapsolmaya devam ediyor. Kadınlarımızı iş gücüne katacak kooperatifleşmenin artması gerekiyor” dedi.

Fakiri bilen biz, soran yok

Çankırı’da Muhtarlarla da bir araya gelen CHP Heyeti, sorunları dinledi. Gamze Akkuş İlgezdi, “Muhtarlarımız ‘fakirleri bilen biziz ama sosyal yardımda bize soran yok’ diyorlar. Muhtarlar, Genel Başkanımızın ‘sosyal yardımları muhtarlar dağıtacak’ açıklamasının haklılığını bir kez daha ortaya koyuyorlar” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi  1074 Çankırıspor Bşkanı Barbaros Özdemir ziyaret etti. 1074 Çankırıspor Bşkanı Barbaros Özdemir İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'ye forma hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2021, 22:58

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109