Çankırılılar güveç gününde buluştu

Sakarya'da yaşayan Çankırılılar her yıl geleneksel olarak düzenlenen Güveç Gününde bir araya geldi.

Çankırılılar güveç gününde buluştu
Çankırılılar güveç gününde buluştu

Sakarya'da yaşayan Çankırılılar her yıl geleneksel olarak düzenlenen Güveç Gününde bir araya geldi.

Erenler ilçesinde bulunan Çankırılılar derneğinde bölgenin meşhur yemeği olan Yaren Güveci günü düzenlendi. Geleneksel Yaren Güvecini kendi elleriyle hazırlayan başkan Fazlı Karamehmetoğlu misafirlerini kapıda karşıladı.

Çeşitli sebeplerle Çankırı?dan kopup Sakarya?ya yerleşen Çankırılıların büyük ilgi gösterdiği yemekte birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Dernek Yöneticilerinin yanısıra Sakarya'da yaşayan çok sayıda Çankırılı'nın katılım sağladığı Yemekte bir konuşma yapan başkan Karamehmetoğlu Güvecin yanısıra süprizlerden söz ederek, Sakarya'da yaşayan Çankırılıları Derneğe çağırdı.

Karamehmetoğlu konuşmasında '' 2013 yılının ilk güvecini ikram ediyoruz. Maalesef biraz geç kaldık. Geç kalma ile birlikte güzel bir ortam oldu. Sakaryada yaşayan bütün Çankırılı hemşehrilerimizi bir araya getirdik. Bundan böyle her ayın son cumartesi günü bir araya geleceğiz.Başka etkinliklerimiz de olacak şimdi onları süpriz olarak saklıyorum. Gençlerimizle birlikte bazı projelerimiz var. Onlar süpriz daha sonra paylaşacağım. Çok büyük bir katılım oldu. Sağolsun hemşehrilerimiz bizi yalnız bırkamadı.Kendi ellerimizle yaptığımız güveci hemşehrilerime ikram etmekten mutluyum.Buradan sesleniyorum. Ulaşamadığım Sakaryada yaşayan tüm çankırılı hemşehrilerimizi derneğimize bekliyorum''dedi.

www.medyabar.com

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER