Çankırılılar "Büyük iftar programında" buluştu

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği geleneksel Çankırılılar iftarı İBB Topkapı 1453 Tesislerinde 27 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşti.

Çankırılılar "Büyük iftar programında" buluştu
Çankırılılar "Büyük iftar programında" buluştu

 İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırı Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği geleneksel Çankırılılar iftarı İBB Topkapı 1453 Tesislerinde 27 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşti. 

    “Büyük Çankırı Buluşması” adıyla düzenlenen  İftar Programı’na Çankırılılar yoğun ilgi gösterdi. Siyaset, bürokrat, Sivil Toplum Kuruluşları ve iş dünyasının bir araya geldiği iftar programı adeta Çankırı zirvesi gibi oldu.

Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve Çankırılılar Vakfı Başkanı Sami Soydal'ın misafirlerle  yakından ilgilendiği iftar programında her iki kurum yöneticileri davetlileri kapıda karşıladı.

Uzun yıllar Federasyon ve Vakfın ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Büyük Çankırı İftarı'na  Ak Parti Çankırı milletvekilleri Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte; İçişleri eski bakanı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu,  Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Sevim Savaşer ve  Halis Dalkılıç, CHP İstanbul eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kağıthane Müftüsü Mevüt Haliloğlu, Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Civan Dağlar, MHP Tuzla İlçe Başkanı Recep Karot, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı  Bilal Ay,  Başbakanlık üst düzey bürokratı hemşehrimiz Yüksel Bozdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi hemşehrimiz Ahmet Silkin,  Kanal 7 Haber Dairesi Başkanı hemşehrimiz Mehmet Yaziharman, Çankırı TV Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Barbaros Özdemir, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Yeşil,  İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Nihat Erdogmus, Aydın Üniversitesi Koordinatörü hemşehrimiz  H.İbrahim Kökçü,  ÇANDEF eski başkanlarından Ömer Lütfi Özenç ve İsmail Suaydın, Çankırı Vakfı eşki başkanlarından Eşref Harmandar ve Şaban Odabaşı, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı  Adem Can, Çankırı Vakfı ve ÇANDEF mütevelli heyeti ile yönetim kurulu üyeleri,  Çankırılı STK, birlik ve dernekleri başkanları, yönetici ve temsilcileri, siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve sanat dünyasının temsilcileri  katıldı. 

    Programa gelemeyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan gönderdiği telgrafla aramızda olamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtirken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda bakan ve milletvekili telgrafla iftar programını tebrik ederek Çankırılılara selamlarını ilettiler. 

    Çandef yönetim kurulu üyesi Hüseyin Koca tarafından Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Akşam ezanı da diğer yönetim kurulu üyesi Ersoy Kaşak tarafından okunarak oruçlar açıldı. Yemek duasını ise hemşehrimiz Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu yaptı.

     “Hemşerilerimize Hizmet Etmenin Azim ve Gayreti içindeyiz”

    Açılan iftarların ardından İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Başkan Açıkgöz, “Ramazan Ayı, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluştur"  hadisi şerifini  rehber kabul ediyoruz. Böylesin mübarek bir ayda, böylesine mübarek bir atmosferde içinde “Bin aydan daha hayırlı olan; Kadir Gecesi”ni barındıran aydayız. İftar programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve İstanbul’da sayıları 132’yi bulan derneklerimizle hemşerilerimize hizmet etmenin azim ve gayreti içerisindeyiz. Birçok programda sizlerle birlikte oluyoruz. Ama bunların en önemlisi; yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en yüksek seviyeye çıktığı Ramazan ayındaki iftar sofralarıdır. Davetimize teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Çankırı için çalışan, emek sarfeden tüm herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
    Geleneksel Çankırılılar İftar Programı’na katılımından dolayı Çankırılılara ve gelen misafirlere teşekkür eden Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal da; “Başı Rahmet, Ortası Mağfiret, Sonu Cehennem Azabından Kurtuluş” olarak nitelenen Ramazan ayını kutladı. Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Soydal, İstanbul'da tüm Çankırılar olarak birlik ve beraberlik içinde faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

    Daha Büyük, Daha Güçlü Çankırı İçin Çalışmaya Var mısınız?

7 Haziran seçimlerinde Çankırı milletvekili seçilen Muhammed Emin Akbaşoğlu da yaptığı konuşmada “Bu mübarek günlerde hemşerilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Böyle bir organizasyona  kendilerini davet eden tertip komitesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. Çankırımıza %60.55 oran ve 2 – 0 gibi net bir sonuçla çok değerli milletvekilimiz Hüseyin Filiz ile birlikte Çankırımızı, Çankırılıları, hemşerilerimizi temsil etmek üzere TBMM’de görev aldık. Sizlerin destek ve dualarınızla, Çankırı’mızı; daha güçlü ve daha büyük Çankırı, Türkiye’mizi, yeniden büyük Türkiye ve dünyanın da; adil bir dünya olması konusunda sizin vekaletinizi hakkıyla ifa etmek için elimizden geleni ortaya koyacağız. Türkiye’nin çimentosu olan; din ve devlet, vatan ve milleti müdafaası hususunda tarih boyunca önemli misyonlar ifa eden Çankırı’nın ve Çankırılının başının daha dik, ufkunun daha yükseklere bakan tarzda bir şehir haline gelmesine çalışacağız” diye konuştu.
    Emin Akbaşoğlu, “Çankırı’nın da marka şehir haline gelmesi konusunda değerli başkanımız, sizler ve STK’ların destekleri ile Çankırı’nın daha büyük, daha güçlü Çankırı olması için hep beraber çalışmaya var mısınız? Hiç bir ayrım gözetmeksizin Çankırı’nın bütünüyle marka şehir olmasına var mısınız?” diye sorarak; “Çankırı’nın marka şehir olduğunu görmek, Çankırı ve Çankırılıyı dünya gündemine getirmek bu topluluğa nasip olsun” dileğinde bulundu.

    Fabrikalarının en büyüğünü Çankırı’ya getirdik

    Önceki dönemde yapılan çalışmaları özetleyerek konuşmasına başlayan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, “300 bin Çankırılı, 1 milyon Kastamonulu İstanbul’da yaşıyor. Denek ki; bir şeyler iyi gitmemiş ki bu insanlarımız İstanbul’a gelmiş. Son 4 yılın Çankırı bilançosuna sanki 80 yılın acısını çıkarırcasına, büyük şeyler yaptık. Size çok küçük bir Çankırı raporu sunacağım. Adapazarı –Sakarya havzasında gördüğümüz lastik fabrikalarının en büyüğünü Çankırı’ya getirdik. 1 katrilyon liralık Japon sermayesini Çankırı’nın kırına getirdik. Mühendis, sanat okulu mezunu bine yakın hemşerimiz burada çalışıyor. 2 bin 2 bin 500’e çıkacak bu sayı… 9. ayda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Çankırı’ya açılışa gelecek lastik fabrikasını. İkinci yatırımımız; Çankırı’da bir çorap fabrikasının yapımı bitmekte… Bine yakın hanım kardeşimiz bu fabrikada çalışacak. Çorap fabrikasında deneme üretimine başlandı” dedi.

    Çankırı İçin Şerefle, Gayretle ve Azimle Çalışıyoruz

    Çankırı için azimle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı için şerefle, gayretle ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Ve, Allah’ın izniyle çalışmaya devam edeceğiz… Sizler de destek ve dualarınızı eksik etmeyin değerli hemşerilerim” diyerek, “Nice ramazanlara, nice Bayramlara sevdiklerinizle beraber, sağlık, afiyet ve mutluluk içerisinde ulaşmanızı diliyorum” ifadeleri ile mesajını dile getirdi.

24. dönem CHP İstanbul milletvekili olan hemşehrimiz Kadir Gökmen Öğüt’de kısa bir konuşma ile katılımcıları selamlayıp bu güne kadar kendisine destek veren Çankırılı hemşehrilerimize teşekkür etti. Yin birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi. 

    İstanbul’daki Çankırılıların Temsilcisi Olmak İstiyorum

    24. dönemde çalışmalarını takdirle takip ettiği CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün seçilememiş olmasına üzüldüğünü dile getiren Kastamonu asıllı MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu’da Çankırı Kastamonu bağı ve yakınlığının altını çizerek; “Bu dönemde Mecliste Çankırı ve Çankırılıların İstanbul’dan hiç temsilcisi yok. Kabul ederseniz ben İstanbul’daki Çankırılıların temsilcisi olmak istiyorum” diyerek İstanbul’daki Çankırılıların temsilcisi olma talebini ifade etti.

    İBB Topkapı 1453 Sosyal tesislerinde düzenlenen Geleneksel Çankırılı İftar Programı Çankırı TV’de canlı yayınlarken, çok sayıda basın da programı takip etti. İftar programı hemşehrilerimiz arasında bol bol sohbet ve hasret gidermenin vesilesi oldu.


Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER