Çankırılı Sanatçılar Bir Çatıda Toplanıyor

Çankırılı sanatçıların örgütlenme çalışmalarına öncülük eden gazeteci, yazar ve sanatçılardan oluşan bir gurup, İstanbul’da yaptıkları toplantı ile bu konuda ilk adımlarını attı.

 Çankırılı Sanatçılar Bir Çatıda Toplanıyor

 
Çankırılı sanatçıların örgütlenme çalışmalarına öncülük eden gazeteci, yazar ve sanatçılardan oluşan bir gurup, İstanbul’da yaptıkları toplantı ile bu konuda ilk adımlarını atı.

 
Çankırılı Sanatçılar Bir Çatıda Toplanıyor

Recep Kenan /Atasehirweb.com

Çankırılı gazeteci, yazar ve sanatçılar örgütlenme çalışmalarına başladı.

Örgütlenme çalışmalarına öncülük eden gazeteci yazar ve sanatçılardan oluşan bir gurup, İstanbul’da yaptıkları toplantı ile bu konuda ilk adımlarını atı.

Örgütlenme hem biz Çankırılı sanatçıların hem de Çankırıların yararına diyen santçı temsilcileri, bu çalışmaları önemsiyor ve öncülük etiğimiz için onur doyuyoruz dediler.

“Çankırılı sanatçıların çalışmalarında kopukluk var” diyen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş; “Bu konuda federasyonumuz yapılan etkinliklerde Çankırılı sanatçıların sahne almasında etkili olacağını düşünüyorum. Gerçekleşecek olan bu örgütlenmeye federasyon abilik yapacaktır.”diye düşüncelerini ifade etti.

Çankırı’nın Türkülerini seslendiren tanınmış sanatçısı Neşe Dilekçioğlu; “ Bu örgütlenme hem Çankırılı yeni sanatçı arkadaşların yetişmesinde, hem de Çankırı kültürü ve sanatının tanıtımında çok etkili olacaktır. Çalışmaların içinde olmak ve katkıda bulunmak Çankırı için bir şeyler yapmak çok güzel.” dedi.

Çankırı Dernekleri Federasyonu (Teşkilatlardan sorumlu) Başkan Yardımcısı Mehmet Dereli ise; “Bir süredir Çankırılı sanatçılarda bu eksikliği görüyor ve bir yapılanmanın gerekliliğine inanıyordum. Bu konuyu Genel Başkanımız Sayın Vahap Yartaşa ilettim. Kendisi böyle bir yapılanmaya federasyon olarak öncülük, abilik yapabileceğimizi söyleyip olur verince çalışmalara başladık.”diyerek çalışmalar ile ilgili gelişmeleri açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2012, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER