Çankırılı İşadamları, (KUZKA) Bilgilendirme Toplantısı

ÇANKIRILI İŞADAMLARI KUZKA TARAFINDAN YATIRIM TEŞVİK UYGULAMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

Çankırılı İşadamları, (KUZKA) Bilgilendirme Toplantısı
Çankırılı İşadamları, (KUZKA) Bilgilendirme Toplantısı

ÇANKIRILI İŞADAMLARI KUZKA TARAFINDAN YATIRIM TEŞVİK UYGULAMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ.

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’e bağlı İşadamları Komisyonu Başkanı – İşadamı Mehmet Güneş tarafından 07 Şubat 2014 tarihinde Başakşehir / İkitelli Hisarlı Restaurant’ta İstanbul’daki Çankırılı işadamlarına yönelik olarak düzenlenen toplantıda; Çankırı – Kastamonu ve Sinop İllerinin kalkınması ve yatırımcılara teşvik vermek amacıyla kanunla kurulan Kuzay Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan Çankırı İlimize yönelik genel ve bölgesel yatırım teşvik uygulamaları ve hibelere yönelik yapılan toplantıya İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve İşadamları Komisyonu Başkanı Mehmet Güneş, Çandef 2. Bölge Başkanı Özcan Çam ile İstanbul’da faaliyet gösteren 50 ‘ye yakın İşadamı katıldı.

Toplantıda, Kuzay Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Uzmanları Mustafa Kolay ve Ahmet Gazi Zeyrek tarafından katılımcılara sunum yapıldı ve hem genel yatırım teşvik uygulamaları ve hem de KUZKA tarafından uygulanan hibe teşvikler hakkında bilgiler verildi. Katılımcıların soru ve cevap şeklinde katkıda bulunduğu toplantı oldukça verimli geçti ve her bir yatırımcıya proje başına 500.000._ TL. (Beşyüzbin TL) hibe verilebileceği  ve başvuruların ise 14 Mart 2014 tarihine kadar KUZKA’ya yapılması gerektiği bildirildi.
Toplantıda, bu kapsamda önümüzdeki aylarda hem Çankırılı işadamlarına ve hem de Çankırı’ya yatırım yapmaya niyetli diğer illerin işadamlarına yönelik geniş katılımlı toplantıların yapılması kararı alındı.


Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2014, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER