Çankırılı Çocuklar Kokpit ve Vagonda Kitap Okuyor

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile iki yıl önce hizmete açılan Tren Kütüphane ile Uçak Kütüphane’de kitap okuma fırsatı buluyorlar.

Çankırılı Çocuklar Kokpit ve Vagonda Kitap Okuyor
 Çankırılı Çocuklar Kokpit ve Vagonda Kitap Okuyor


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile iki yıl önce hizmete açılan Tren Kütüphane ile Uçak Kütüphane’de kitap okuma fırsatı buluyorlar.



Çankırı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Temalı Kütüphaneler Projesi kapsamında 112 yıllık tarihi lokomotiften ve hurdaya ayrılmış uçaktan dönüştürülen kütüphanelere gelen öğrenciler, kitap okurken hem yolculuk yapıyormuş hissine kapılıyor hem de hayal dünyalarında yolculuğa çıkıyor. 2016 yılından bugüne kadar yaklaşık 7 bin ziyaretçiye kitap okuma imkânı sunan temalı kütüphaneler, kitapseverlerin dışında yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.   

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile iki yıl önce hizmete açılan Tren Kütüphane ile Uçak Kütüphane’de kitap okuma fırsatı bulan Çankırılı çocuklar, kütüphanelere severek geliyor, farklı ortamlarda kitap okuma fırsatı buluyor. Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi de okul öğrencilerinin eğitim öğretim yılı boyunca kütüphanelere ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyor. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Gemi Kütüphane’nin hizmete açılması ile birlikte çocuklar için kitap okumanın daha da cazip hale geleceğini belirtti. 


29 Adet Z Kütüphane Öğrencilerin Hizmetinde 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in “Her Yıl Her Okula Bir Proje” kapsamında yürüttüğü eğitime destek çalışmalarında okullara kazandırılan Z Kütüphanelerin sayısı 29’a ulaştı. Eğitim alanında gerçekleştirdiği hizmetler ile Türkiye'ye rol model olan Çankırı Belediyesi, Orta Kaymakam Sabahattin Çakır İlkokulu, Ilgaz Atatürk Ortaokulu, Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu ile Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu’ndaki öğrencileri de Z Kütüphaneler ile buluşturdu. Başkan Dinç, Çankırı merkezde hizmet götürmedikleri okulun kalmadığını ifade etti. 

Çocuklar Oyuncak Dolu Kütüphanede Mutlu

Çankırı Belediyesi tarafından “Her Yıl Her Okula Bir Proje” kapsamında Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’na kazandırılan Oyuncak Kütüphane, minik üyelerini ağırlamaya devam ediyor.  Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu tarafından geliştirilen ve Belediyenin destekleri ile hayata geçirilen Oyuncak Kütüphane’den Çankırı’da yaşayan 0–6 yaş aralığındaki tüm çocuklar üyelik sistemi ile faydalanabiliyor. 

Okullara Kitap Desteği Sürüyor

Geçtiğimiz günlerde 63. kültür yayınını tanıtan Çankırı Belediyesi, okulların tüm kademelerine kitap desteği sağlıyor. Kültürel yayınlarından Üniversitelerin de faydalandığı Belediye,  ilk ve orta öğretim kademelerindeki okullara kitap desteğini sürdürüyor. 



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109