Çankırı’dan Erasmus'a 23 Başvuru

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları’nda yeni dönem 1 Ocak 2014 tarihi ile başlamış bulunmaktadır. 2020 yılına kadar sürecek olan ve yeni ismi ile Erasmus+ olarak devam edecek program kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından bu yılın başında teklif çağrısı yayınlanmıştı.

Çankırı’dan Erasmus'a 23 Başvuru

Çankırı’dan Erasmus'a 23 Başvuru

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları’nda yeni dönem 1 Ocak 2014 tarihi ile başlamış bulunmaktadır. 2020 yılına kadar sürecek olan ve yeni ismi ile Erasmus+ olarak devam edecek program kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından bu yılın başında teklif çağrısı yayınlanmıştı. İlimizde yeni programın tanıtımına yönelik bilgilendirme ve proje hazırlama eğitimleri düzenlendi.

Yeni dönemde, ‘öğrenme hareketliliği’ ve ‘stratejik ortaklıklar’ isimleri altında birleştirilen programlara yönelik olarak KA1 Öğrenme Hareketliliği projeleri için son başvuru tarihi 24 Mart 2014 itibari ile sona ermiş, KA2 Stratejik Ortaklık projeleri için son başvuru tarihi 30 Nisan 2014 olarak belirlenmiştir.

KA1 Öğrenme Hareketliliği projeleri için 2013 döneminde 23 proje başvurusunda, ilimiz okul ve kurumları başvuru sahibi ya da ortak kurum olarak yer almıştır. Özellikle personel ve öğrenci yeterliliklerinin geliştirilmesi için Avrupa’da bulunan kurumlarda eğitim görme, iş başı izleme programlarına katılım gibi konuları içeren bu projelerin toplam başvuru bütçesi 1 milyon 32 bin 16 Euro olarak öngörülmüştür. Hazırlanmakta olan KA2 Stratejik Ortaklık projelerinin başvuruları ile birlikte bu miktarın artması beklenmektedir.   


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER