Çankırı’da Üreticiler TKDK Hibe Destekli Traktörlerini Aldı

TKDK Hibe Destekleri kapsamında hak sahibi üreticilere traktör teslim töreni 21 Mayıs 2014 günü Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Atölyesinde gerçekleştirildi.

 Çankırı’da Üreticiler TKDK Hibe Destekli Traktörlerini Aldı
 Çankırı’da Üreticiler TKDK Hibe Destekli Traktörlerini Aldı

Recep Kenan/itvhaber.com

TKDK Hibe Destekleri kapsamında 30 traktör teslim töreni 21 Mayıs 2014 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Atölyesinde gerçekleştirildi.

TKDK Hibe Destekleri kapsamında bu güne kadar 40 küsur traktör teslim edildiğini 11. dönemde teslim edilecek 50 traktör ile bu sayının 90’ı geçeceğini ifade eden Çankırı valisi Vahdettin Özcan, kanatlı sayısında da 26 milyon olan Bolu’dan sonra 4 milyon kanatlı sayısı ile bölgede ikinci olduklarını söyledi.

TKDK Hibe Destekli 11. Dönem Traktör teslim Törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili Av. İdris Şahin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Çelik, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, TKDK Çankırı İl Koordinatörü İsmail Sönmez, Çankırı İl Müdürleri ve çok sayıda Çankırılı vatandaş katıldı.

TKDK HİBE DESTEKLERİNDE BİRİNCİYİZ

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan bu güne kadar 9 – 10 – 11 – 12 olmak üzere 4 çağrı dönemi geçirdiklerini ve 40 küsur traktör dağıttıklarını söyleyen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, projeleri kabul edilen 11.dönem traktör teslim töreni öncesinde Recep Kenan’a yaptığı açıklamada; ”Bu gün de Sayın milletvekilimizle birlikte katıldığımız törenle 11. Çağrı döneminde projesi kabul edilen 50 traktörü teslim edeceğiz. Bölgede Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu proje hibeleri bakımından bölge birincisiyiz. Türkiye sıralamasında da altıncıyız. İçinde tarım kentleri diyebileceğimiz kentler var Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun ama biz böyle bir sıralamaya ulaştık. Çankırı’da çok büyük rağbet ver” dedi.

BOLU’DAN SONRA EN FAZLA KANATLI ÇANKIRI’DA

Bölge olarak kanatlı üretim sayısında 4 milyonu bulduklarının altını çizen Vali Özcan, Bolu’daki kanatlı sayısının 26 milyon olduğunu ifade ederek; “Bölgede Bolu’dan sonra en fazla kanatlı sayısı olan il Çankırı. Aksaray, Kırıkkale, Düzce, Sinop ve Kastamonu’daki kanatlı sayısı bizim kadar yok. Şu anda Aytaç beyaz ete başladı. Çankırı’daki bütün kanatlılar Aytaç tarafından satın alınıyor. Geçen hafta ziyaret ettiğim Aytaç’ın genel müdürünün ifade ettiği de bu” diye konuştu.

Uyguladığı proje ile Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan traktör hibe desteği alan Ilgazlı Çiftçi Hasan Devrez, “Aspir üretimi projesi yapmıştık. O proje ile yazıldık traktör ve ekipmana. Traktör almaya hak kazandım. Yüzde elli bedelsiz hibe destekli; yarısını ben ödeyeceğim yarısını devlet. Üretim çeşitliliği oluşturmak için devletimizin farklı ürün yetiştirmeye teşvik kapsamındaki projeler ile verilen hibe desteği. Biz de  Aspir ekerek TKDK’dan hibe destekli traktör almaya hak kazandık” diye konuşup, kendisine düşen borcu düşük faizi ile birlikte 4 yılda geri ödeyeceğini söyledi.

11. ÇAĞRI SONU TOPLAM 92 TRAKTÖR VERECEĞİZ

Yapılan 4 dönem çağrı sonunda 103 başvuru sahibinin TKDK ile sözleşme imzalamaya hak kazandığını ifade eden TKDK İl Koordinatörü İsmail Sönmez yaptığı konuşmasında; “İl Koordinatörlüğümüz 9.,10. ve 11. çağrı kapsamında toplam 138 proje almıştır. Bu çağrılar kapsamında 103 başvuru sahibi kurumumuzla sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Bunların içerisinde, 11. çağrıdan kalan ve kurumumuzla sözleşme imzalamaya hak kazanan 30 küçük proje, 17 büyük proje bulunmaktadır. Bu projelere dair sözleşmeler imzalanmış olup, büyük projelerin bir kısmında inşaat işleri başlamış bulunmaktadır. Bugün de bu 30 traktörü, faydalanıcılarımıza teslim etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. 11. çağrıdan devam eden büyük projeler kapsamında 10 tane daha traktör bulunmaktadır. Böylelikle 11. çağrı sonu itibari ile toplamda 92 traktör vermiş olacağız. İl Koordinatörlüğümüz 12. çağrı kapsamında 70 proje almıştır. Bu projelerin inceleme süreçleri devam etmektedir. İnceleme süreçleri devam eden bu projelere ait toplam yatırım tutarı 40.846.218,55 TL; destek tutarı ise 25.152.913,68 TL’dir” diye konuştu.

Milletvekili Av. İdris Şahin’in konuşmasının ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili Av. İdris Şahin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Çankırı Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Çelik traktör almaya hak kazanan vatandaşlara “Teşekkür Belgesi” verdi ve traktörlerinin anahtarlarını teslim etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 01:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER