Çankırı’da Cumhuriyetin 100. Yıl Coşkusu Konserle Taçlandı

Çankırı Belediyesinin düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Şöleni coşkulu geçti.

Çankırı’da Cumhuriyetin 100. Yıl Coşkusu Konserle Taçlandı

Çankırı’da Cumhuriyetin 100. Yıl Coşkusu Konserle Taçlandı

Çankırı Belediyesinin düzenlediği 100. Yıl Cumhuriyet Şöleni coşkulu geçti. Dört koldan Anıt alanında birleşen halkın fener alayı, 100 yarenin halk oyunu ve havai fişek gösterisi ile son buldu. Fener alayına katılan vatandaşlar, daha sonra Fuar alanında yapılan Altay konserine geçti. Şarkıları ile kalabalığı coşturan ünlü sanatçının şarkılarına gençler de eşlik etti.

Çankırı, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarını konser ile taçlandırdı. Kutlamalara daha erken başlayan Çankırı halkı, coşkuyu konser ile arttırdı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, söz verdiği gibi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu konser ile zirveye taşıdı. Yüzlerce vatandaşın akın ettiği konser alanı, ay yıldızlı bayraklar ile kırmızı beyaza büründü.

Konserin açılış konuşmasını yapan Başkan Esen, sahneye elinde Türk bayrağı ile çıktı. Esen, İsrail’in zulmünü kınadığı konuşmasında “Cumhuriyetimizin 100. yılı, sadece bir bayram değil, sınırlarını kanla çizerek büyük bedeller ödemiş Türk milletinin anma günüdür. 100. yılımız, bayrağımıza sıkı sıkıya sarılacağımız, iyinin yanında, kötünün karşısında kenetleneceğimiz gündür. Ülkemizde de Dünyanın her yerinde de barışçıl olmayan olaylar olabiliyor. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar devam ettiğinde bizim görebileceğimiz, anabileceğimiz 100. yıl, bu yıldır. Sahip çıkıyoruz, atalarımıza minnet ediyoruz ve Cumhuriyetimizi daha güzel 100 yıllara taşımak için ant içiyoruz.” dedi.

Başkan Esen, “Bütün dünya liderlerinin önünde saygı ile eğildiği Büyük Lider Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, azim ve kararlığının en büyük sembolüdür. Cumhuriyet, Türk milletinin yaşam biçimidir. Bu yüzden en büyük bayramımızdır. Kutlu olsun.” diyerek sözlerini bitirdi.

Esen, konuşmasının ardından eşini de sahneye alarak tüm kalabalıkla birlikte bayrakları sallayarak İzmir marşını okudu.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER