Çankırı'da Başarılı Sporculara ödül verildi

Çankırı'da İlk Defa Başarılı Sporculara Ödül Töreni Düzenlendi

Çankırı'da Başarılı Sporculara ödül verildi
Çankırı'da Başarılı Sporculara ödül verildi

Çankırı'da İlk Defa Başarılı Sporculara Ödül Töreni Düzenlendi

Çankırı Valiliğince hazırlanan Ödül Yönergesi doğrultusunda, İlimizde İlk defa 2014 yılında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza, başarılı antrenörlerimize, sponsorlara ve yılın enlerine ödülleri 19 Ekim 2014 Pazar günü Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda muhteşem bir törenle Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından verildi.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın yanı sıra Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Çankırı Vali Yardımcısı Zafer Engin, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Halil Altıntaş, Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Sülün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, (ÇASKF) Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celal Kaman, Daire Amirleri, Sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celal Kaman, “Hayatın her alanında olduğu gibi spor branşlarında da marifet iltifata tabiidir. Bu sebeple başarı gösteren sporcuların ödüllendirilmesi gelecekte ortaya koyacakları başarıları  teşvik edecek, yeni başarılara vesile olacaktır. Çankırı Amatör Spor Kulübü Federasyonu (ÇASKF) olarak Dünya ve Avrupa Şampiyonasında İlimizi ve Ülkemizi temsil ederek göstermiş oldukları başarılardan dolayı sporcularımızla gurur duyuyor, bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum. Bu ödül töreninin gerçekleşmesinde başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, “ İlimizde ilk defa yapılan bu ödül töreninin sporun gelişimi açısından ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü başarılı sporcularımızın ödüllendirilmesi hem o sporcularımızın çalışma azmini artıracak hem de diğer sporcularımız ve sporla tanışmamış gençlerimiz ve çocuklarımız için önemli bir teşvik olacaktır. Bugün itibariyle İlimizde lisanslı sporcu sayımız 11 bin 913’e, kulüp sayımız da 47’ye ulaşmıştır. Bu sayılar Türkiye ortalamasının çok üzerindedir. Ancak bizim için yetersizdir. 2015’teki en büyük hedefimiz sporcu sayımızı 15 bine kulüp sayımızı da 50’ye çıkarmaktır” dedi.
2014 yılında Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün özellikle tesisleşmede altın yılını yaşadığını  ve bu tesislerin ilimize kazandırılmasında Sayın Valimizin, Milletvekilimizin ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya’nın büyük katkıları olduğunu vurgulayan Yıldız, ilimize yeni yapılan 2 bin 500 kişilik spor salonunun tamamlanmak üzere olduğunu, Atatürk Stadı’nın yenilendiğini ve İlçelerimize sentetik sahaların yapıldığını da belirterek sözlerini tamamladı.

Başarılı sporcuları ödüllendirme gecesine katılmaktan bir Çankırılı olarak gurur duyduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ise, Çankırı ilinde tesis ve antrenör sayılarını artırdıklarını, çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla spor salonlarına  gönderilmelerini, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak günün 24 saatinde spor yapmak isteyen herkese tesislerin kapısının açık olduğunu ve  daha çok başarılı sporcular yetiştirmek için daha çok çalışılması gerektiğini dile getirdi.

“Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur”     diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Hüseyin Filiz, “Sayın Valimize spora verdiği destekler için teşekkürlerimi sunuyorum. Hiçbir dönem spora yapılan yatırım bu dönemdeki kadar olmamıştı. Yapılan yatırımlar Çankırı’ya helal hoş olsun. Bütün gençlerimizin, bütün sporcularımızın her daim arkasındayız. Sizin geleceğinizin teminatı olacağız. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, “Kıymetli gençler, sporseverler, değerli misafirler, basınımızın güzide temsilcileri hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Valiliğimce yürürlüğe konulan Ödül Yönergesi gereği;13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çerçevesinde icra edilecek ödül törenine hepiniz hoş geldiniz.
Bugün burada ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza, başarılı antrenörlerimize, sponsorlara ve yılın enlerine ödüllerini vermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Valiliğimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde gerçekleşen bu törenin düzenlenmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Spora gönül veren değerli konuklar, spor herkes içindir, kişinin yaşı, cinsiyeti, sosyal statüsü ne olursa olsun spor eğlenmek, sağlıklı yaşamak ve insanlarla kaynaşmak için iyi bir eylemdir. Spor yapanların daha sağlıklı bir yaşam sürebildikleri düşünüldüğünde toplumda daha fazla insanın spor yapmasının gerekliliği ortadadır. Spor gerek yarışma olsun gerek serbest zaman değerlendirme olsun gerekse izleyici olarak dünya kültürünün önemli bir parçasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 59.maddesi gereği; “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.” denilmektedir.

Biz spora olan desteğimizi çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için yapıyoruz. Yarınlarımızın daha aydınlık olması,donanımlı, çevik ve ahlaklı bir genç neslin yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanarak gayret sarf ediyoruz. Gerek Valilik projeleriyle, gerekse İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizin kaynaklarıyla spor camiasına çeşitli destekler sunuyoruz.

“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” prensibi ile kökleşen yönetim geleneğimiz devletin her kademesinde kendini hissettirmektedir. Bu noktada spora ve sporcuya olan desteklerimiz konusunda devlet olarak bizlerde üzerimize düşen vazifeleri yerine getiriyoruz. İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine her yıl düzenli olarak İl Özel İdaresi kaynaklarıyla azımsanmayacak miktarda malzeme yardımı yapılmaktadır. Spora yapılan katkılar kapsamında alt yapı geliştirme çalışmaları İl Özel İdaresince yürütülen Çankırı Spor antrenman sahası hamdolsun ilimize kazandırıldı.Yine geçtiğimiz yıl  içerisinde Gençlik ve Spor Bakanımızın katılımlarıyla gerçekleşen açılışta Gençlik Merkezi’mizi Çankırı gençliğine kazandırdık.
   
Ayrıca, tamamlanmasına çok az bir süre kalan 2500 seyirci kapasiteli Spor Salonumuz ile yenileme ve tadilat projeleriyle (FIFA) standartlarında bir sahaya, Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) standartlarında bir Atletizm Pistine kavuşturulan Atatürk Stadyumu’nun şimdiden Çankırı’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Kurşunlu İlçemize kazandıracağımız 500 seyirci kapasiteli tribün ve modern soyunma odaları bulunan sentetik çim futbol sahası ise ihale aşamasındadır. Çankırı Valisi olarak göreve başladığım 2011 yılında İlimizde mevcut doğal çim ve sentetik çim saha sayısı 4 iken bu sayı günümüz itibariyle 7’ye ulaşmıştır. İlimiz adına memnuniyet verici bir tablo, emeği geçenleri kutluyorum.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

   
Engelli kardeşlerimize yönelik Valiliğimiz girişimleri sonucu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilerek uygulamaya konulan “Engelimiz Bileğimizi Bükemez Projesi” ile çeşitli fiziksel veya zihinsel engele sahip gençlerimizin spor yaparak kendi vücutlarını daha iyi tanımalarını, kendilerine olan güvenlerinin artırılmasını ve spor yoluyla toplumsal hayata katılımlarını sağlıyoruz. Engellilerimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz.

Sevgili antrenörler, İlimizin sporda, eğitimde, sanatta, kültürde daha çok başarıya, daha çok birinciliğe ihtiyacı var. Gelecekte genç sporcularımızın daha iyi yerlerde olması ancak sizlerin sayesinde mümkün olacaktır. Sizlerin başarısıyla bizlerinde gayretleri artacaktır.

Valilik olarak bundan sonra da sizlerle olan birlikteliğimiz, sizlere olan desteklerimiz devam edecektir. Çeşitli dallarda derece alarak göğsümüzü kabartan tüm sporcularımıza, antrenörlerimize başarılar diliyorum. Allah’a emanet olunuz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’in konuşmalarının ardından Amatör Spor Kulüplerine kupaları ÇASKF Başkanı Celal Kaman tarafından takdim edildi.

Sporcular tarafından yapılan  cimnastik ve karate gösterileri sonrasında Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcularımız ile başarılı antrenörlerimize para ödülleri Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından verildi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu törende yılın enlerinden Yılın Sporcusu dalında Nur Ağaoğlu’na, Yılın Takımı dalında Çankırı Belediye Spor’a, Yılın Engelli Sporcusu dalında Aliye Çaycı’ya, Yılın Antrenörü dalında Musa Keskin’e, Yılın Gazetecisi dalında Özgür Alantor’a, Yılın Bürokratı dalında Çankırılı hemşehrimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya’ya, Yılın Spora Katkı Veren İş Adamları dalında  Başkent Halı MobilyaYönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karataş’a, Kıcıman A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kıcıman’a ve   Era Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal’a  şiltleri Sayın Valimiz Vahdettin Özcan tarafından verildi.

Yılın Onur Ödülüne layık görülen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a  ise ödülleri ÇASKF Başkanı Celal Kaman tarafından takdim edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından söz alan Era Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, şirketleri tarafından başarılı olan sporcuların tüm malzemelerini karşılayacaklarını ve bu sporculardan üniversiteyi kazananlara da burs vereceklerinin müjdesini verdi.

Kapanış konuşmasını yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı’da 3 yılı aşkın süredir bulunduğu bu süre içerisinde bu geceki  kadar mutlu olduğu başka bir gece olmadığını belirttikten sonra program sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA




Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER