Çankırı Vakfı’ndan Muhteşem Eğitime Destek Gecesi

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, eğitime katkı ve okuyan öğrencilere verilen burs için gece düzenledi.

  Çankırı Vakfı’ndan Muhteşem Eğitime Destek Gecesi

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, eğitime katkı ve okuyan öğrencilere verilen burs için gece düzenledi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, eğitime katkı ve okuyan öğrencilere burs için düzenlenen geceye şarkılarıyla, türküleriyle sahne alan Turgay Başyayla katılımcılara türkü dolu güzel bir gece yaşattı.


Ayrıca İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gene Başkanı Kaptan Mustafa Can başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından düzenlenen gecede Çankırı Resim Çalıştayında ressamların yaptığı tablolar açık artırma ile satılarak vakfa gelir sağlandı.
 

Gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

“KONUŞMAK YERİNE YAZIŞMAK, TAKIM YERİNE BİREYSELLİK ÖNE ÇIKIYOR”

 
Gecede katılımcılara teşekkür eden Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde 15 yıldır ders verdiğini, Z kuşağı ile çalıştığını, son 2 yıldır vakıf başkanı olarak görev yaptığını hatırlatarak; “Yönetimimin büyük çoğunluğu X kuşağı. Yönetimden 3 kişi Y kuşağı. Talebelerin tamamı Z kuşağı. Bir başka anlatımla X kuşağının temsilcisi olarak, Y kuşağının desteğiyle Z kuşağıyla savaş cephesindeyim. Geleceğin Çankırılı gençlerimizde sınırsız bir kariyer anlayışı ve zayıf örgütsel bağlılık gözlüyorum. Büyük bir kısmı ayakkabılarını bile bağlamıyor. Konuşmak yerine yazışmak, takım yerine bireysellik öne çıkıyor. Buna karşın tarihimizin el, göz, kulak ve benzeri motor becerileri senkronizasyonunu en yüksek nesil ile karşı karşıyayız”İfadeleri ile eğitim desteği verdikleri Z kuşağıyla ilgili tespitlerini paylaştı.

 
Yalnız yaşamayı tercih eden, aynı okulda hatta aynı sınıfta olmalarına rağmen birbirlerini tanımayan gençleri geleneksek yaklaşımlarla camiaya çekmenin mümkün görülmediğini vurgulayan Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can, kendi kuşakların Çankırı dışındaki etkenlerden geçim sıkıntısı, İstanbul’a uyum, zorluklar, dernekler ve vakıf aracılığıyla dayanışma gücü, yaren kültürünün Z kuşağı olarak adlandırdığı genç kuşak için bir anlam taşımadığına inandığını kaydetti.



“BU NESİL İLHAM VERİCİ TOPLULUKLARA GİREBİLİYOR”

 
Kaptan Mustafa Can, konuşmasında; “Aynı tarihsel dönemde yaşamadığımız, aynı olaylardan etkilenmediğimiz, benzer sıkıntıları yaşamadığımız için aynı sosyal ve mesleki kimliğe sahip olmamamız çok normal. Bu nesil ilham verici topluluklara girebiliyor. Kendilerini çok iyi ifade edebiliyorlar. Sonuçta yarının doktorları, mühendisleri olabilecek kardeşlerimiz ile uyumlu bir topluluk kültürü oluşturabilmemiz için, başta Çankırı Vakfı olmak üzere STK’larımızla birlikte yeni stratejiler üzerinde çalışmalıyız. Çankırı Vakfı olarak çok yoğun çalıştık”diyerek çalışmalarını barkovizyon aracılığıyla katılımcılarla paylaştı.


“2 YILLIK BARKVİZYON İLE GÖSTERİLDİ”
 

Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can’ın konuşması sonrasında, Sponsorluğunu Kaptan Mustafa Can ve Mahmut Yeşil’in yaptığı küratörü Ayşen Can, Koordinatörü Hülya Sezgin olan Ömer Bezci organizasyonunda yapılan Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayın da yer aldığı, 2 yıla yaklaşan sürede yapılan çalışmaların özetlendiği barkovizyondan gösterimi yapıldı.



“TABLOLARI AÇIK ARTIRMAYLA EĞİTİME DESTEK İÇİN SATILDI”

 
Gecenin devamında, Çankırı Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can’ın konuşması sonrasında, Sponsorluğunu Kaptan Mustafa Can ve Mahmut Yeşil’in yaptığı küratörü Ayşen Can, Koordinatörü Hülya Sezgin olan Ömer Bezci organizasyonunda yapılan Türk Dünyası Çankırı Resim Çalıştayında yapılan tabloları açık artırmayla satışı yapıldı. Çalıştayın konuk ressamlarının eserlerinin satışından 220 bin TL gelir elde edildi. Elde edilen bu gelir Çankırı Vakfı’na mülk edindirmek amacıyla kullanılacak.


Gecede ressamlar tarafından Çankırı Vakfı’na bırakılan eserlerinin satışından elde edilen gelir ile bilet gelirleri, Çankırı Vakfı’na ait mülkiyet edinmek ve öğrenciler verilecek burslara kaynak olarak kullanılmak üzere değerlendirilecek.
 

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı Vakfı’nı eğitim, kültür ve benzer alanda yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Kaptan Mustafa Can ve yönetimine teşekkür etti.

Ev sahibi olan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Çankırılıları ağırlamaktan mutlu olduğunu kaydederek; “33 yıl bir vakfı devam ettirmek son derece önemlidir. Mustafa Bey nezdinde, emeği geçen tüm Çankırılılara başarılar diliyorum. Hayatta en önemli şey vakfetmektir. İster zengin, ister fakir olun bir çocuğun hayatını değiştirecek iş yapıyorsanız, geleceğe önemli bir miras bırakıyorsunuz demektir” dedi.

Çankırı Karatekin üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, tarihi ve doğal güzellikleri ile Çankırı’ya hizmet etmenin herkes için gurur olduğunu kaydederek, Çankırı’nın siyaseti, ekonomisi ile emin ellerde olduğunu, büyük bir kalkınma hamlesi içinde olduğunu kaydetti.


Tuzun başkenti Çankırı’dan selam getirdiğini kaydederek konuşmasına başlayan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’da yapılan resim çalıştayını Vakfın kendi gayretleriyle başardılar. Biz de Çankırı Belediye Başkanı olarak katkıda bulunduysak ne mutlu. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ayşen Hanımı özellikle tebrik etmek istiyorum. Bizleri çok değerli dünya çapında 12 ressam sanatçımızla tanıştırdı. Çankırı’nın
tanıtımında birbirinden değerli esereler ortaya çıkardılar” dedi. 
 

Konuşmaların ardından Vakıf Başkanı Mustafa Can ve federasyon Başkanı Zeynettin Aydın ile Ömer Bazci’ye Çankırı Spor yetkilileri tarafından forma hediye edildi.

 
İstanbul Şişli Cevahir Otel’de İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gene Başkanı Kaptan Mustafa Can’ın ev sahipliğinde eşi ressam Ayşen Can ile birlikte; Merkez Valisi Cevdet Can, İstanbul eski valisi Erol Çakır, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı esen, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 24. Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Akaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı  Ömer Lütfü Özenç, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Erol Tepebaşı ve Ertuğrul Baysal’ın aralarında olduğu Meclis üyeleri, Vakıflar Bölge Müdürü Ekrem Aslan, Emniyet Müdürü Ercüment Yarımkaya ve Murat Çakır, aralarında Hülya Sezgin ve konuk sanatçılardan çalıştaya katılan resasamlar, Akademisyenler Prof.Dr. Ahmet Yerli, Prof.Dr.Ahmet Köklü, Çankırılı TSM sanatçıları Zehra Ganioğlu ve Neşe Dilekçioğlu, İş insanları, Çankırı Vakfı ve ANDEF yöneticileri ile birlik, dernek, STK temsilciler ve davetliler katıldı.


 



Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2019, 16:53

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 2 yıl Önce

Emniyet müdürü Ercüment yarimkaya varsa oradan hayır gelmez kendisi rüşvetci onun yardımı ile burs alan çocuklardan hayır gelmez

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109