ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANLARI TACİKİSTAN’DA EĞİTİM VERDİ

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının işbirliği ile Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de kurulan Mesleki Eğitim Merkezinde, Kaynakçılık Atölyesinin makine teçhizatının teslim alınması ve temel kaynakçılık konularını içeren eğitim kursunun verilmesi için Öğr. Gör. Mustafa Sarıarslan, Tekniker Galip Kiremit 11–26 Ocak 2012 tarihleri arasında, Duşanbe’ye giderek, makine teçhizatı teslim aldılar ve Tacikli eğiticilere uygulamalı kaynakçılık eğitimi verdiler.

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM ELEMANLARI TACİKİSTAN’DA EĞİTİM VERDİ

Öğr. Gör. Mustafa Sarıarslan ve Tekniker Galip Kiremit; “Türkiye- Tacikistan Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde Kaynakçılık Atölyesinin, makine ve ekipmanlarının teslim alımı, atölye içerisine yerleştirilmesi, çalıştırılarak testlerinin yapılmasını gerçekleştirerek, 9 günlük bir temel kaynakçılık eğitim programı uyguladıklarını, eğitime Tacikistan Cumhuriyetinden 8 kursiyerin katıldığını, katılımcılardan bazıları Duşanbe dışındaki eğitim kurumlarından (Palmir şehrinden) geldiğini, katılımcıların büyük ilgi ve alaka içerisinde eğitimi tamamladıklarını, kendilerine temel kaynakçılık eğitimi sertifikası düzenlenerek verildiğini, ayrıca kendilerine de Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri takdim edildiğini” söylediler.

TİKA Duşanbe Program Koordinatörü Fatih Yılmaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz’e gönderdiği mesajda; “Türkiye- Tacikistan Mesleki Eğitim Merkezi projesi kapsamında,  kaynakçılık atölyesinin kurulması ve eğitimleri için Duşanbe’de iki hafta boyunca soğuk, kar, yağmur demeden tüm içtenlikleriyle ve özverili bir şekilde çalışan Mustafa SARIASLAN ve Galip KİREMİT hocalarımıza en içten teşekkürlerimizi bildirmek istiyoruz. Bu projeye Üniversitenizin sağlamış olduğu destek paha biçilmezdir. Başta Sayın Rektör ve Siz olmak üzere Üniversitenizin yönetim kadrosuna ve kıymetli hocalarımıza bir kez daha teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” dedi.
 Türkiye-Tacikistan Meslek Eğitim Merkezinde yapılan bu çalışmaların devamlılığı ve kurs alan eğitimcilerin daha ileri seviyede eğitim almaları için verilen kursun devamı niteliğinde olan 2. aşama kurs Haziran ayı içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır.

Türk-Tacik Mesleki Eğitim Merkezinin ikinci kademesinde Turizm alanında bir mutfak ve Restoran kurulması için çalışmalar sürmektedir.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu TİKA ile işbirliği içinde SUDAN’da 4000 metre karelik bir eğitim merkezini kurmakta olup, yakın zamanda Sudan’a öğretim elemanlarından oluşan bir heyet gönderilerek Türk-Sudan Mesleki Eğitim merkezi için satın alınan makine teçhizatı teslim alarak, Sudanlı eğiticileri Sudan’da eğitecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER