Çankırı Geleceğini Planlıyor’un 3. Toplantısı Çankırı’da Gerçekleştirildi

Çankırı Geleceğini Planlıyor toplantılarının üçüncüsü Koç Otel’de düzenlendi.

Çankırı Geleceğini Planlıyor’un 3. Toplantısı Çankırı’da Gerçekleştirildi
Çankırı Geleceğini Planlıyor’un 3. Toplantısı Çankırı’da Gerçekleştirildi

 
  Çankırı Geleceğini Planlıyor toplantılarının üçüncüsü Koç Otel’de düzenlendi. Çankırı Valiliği ve Türk Asya Stratejik Araştırma Merkezi işbirliği ile gerçekleşen toplantı Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Çankırı oturumu ile birleştirildi.

Dinç “Marka Şehir Vizyonuna Paralel Yerel Yönetimler Şart”


  Toplantıya Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milletvekili İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Süleyman Şensoy, Ankara ve İstanbul’da bulunan derneklerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

  Açılış konuşmasını yapan TASAM Başkanı Süleyman Şensoy proje hakkında bilgiler vererek Çankırı’yı marka şehir yapma yolunda atılacak adımların tartışılacağını söyledi.

  Programda konuşma yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görev süresi boyunca Çankırı’yı, tarihi dokusu ve kültürel geleneklerini bozmadan birçok hizmetle buluştuklarını söyledi.

   Marka şehirler oluşturma yolunda yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Başkan Dinç, yerel yönetimlerin destek ve gayretleri olmadan modern kentlerin oluşturulmasının mümkün olamayacağını söyledi.

   On yıl önce Çankırı’nın makus tarihini değiştirmek üzere yola çıktıklarını ifade eden Dinç, “

Göreve geldiğimizden bugüne kadar birçok alanda yenilikler yaptık ve modern projelere imza attık. Tarihi dokusu ve kültürel değerleri ile Çankırı bir Anadolu kentidir. Ama bu değerlerimizin önünde büyük bir branda vardı. Geçmişin izinden giderek tarihimizi yeniden canlandırarak kültürümüzü bu günlere taşıdık” diye konuştu.

Geleceği planlanan bir şehirde en büyük engelin eğitim sorunu olduğunun altını çizen Başkan Dinç, eğitime önem verilmeden ve yatırımlar yapılmadan geleceği inşa etmenin mümkün olmayacağını belirtti. Dinç, “Belediye yönetimi olarak en büyük yatırımı eğitime ayırdık. Milli Eğitimin yetersiz olduğu noktalarda destek ve yardımlarımızı sürdürdük. Çankırı merkezde yatırım yapmadığımız hiçbir okul kalmadı. Çocuklarımızın en büyük eğitmenleri olan anneler için de kadın eğitim merkezlerimizde ve hanım lokallerimiz de hizmetler veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER