Çankırı'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım tırı yola çıktı

Çankırılıların Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Konvoyunun İlki Yola Çıktı

Çankırı'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım tırı yola çıktı
Çankırı'dan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım tırı yola çıktı

Çankırılıların Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Konvoyunun İlki Yola Çıktı

Son zamanlarda Suriye rejiminin hava ve karadan, Rusya uçaklarının da havadan bombardımanına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri için Çankırı'dan toplanan bir tır ve bir kamyondan oluşan yardım konvoyunun ilki yola çıktı.

Kampanya dâhilinde 10 günlük süre içerisinde toplanan yardım malzemelerinin tıra yüklenmesinin ardından Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte Belediye önünden yola çıkan konvoyu uğurlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Türkmen Kardeşleri için başlattıkları yardım kampanyasına Çankırılıların göstermiş olduğu ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek "Çankırılılar olarak ortak mazimizin olduğu Türkmen kardeşlerimizin verdiği haklı mücadelenin en büyük destekçisi olmak istiyoruz. Yola çıkan yardım konvoyumuz ile kardeşlerimize elimizi, yüreğimizi ve tüm desteğimizi uzatıyoruz.

Çankırı her milli meselede olduğu gibi Bayırbucak Türkmenleri konusunda da duyarlılığını ortaya koymuştur. Bu duyarlılıktan dolayı Çankırı halkına çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Dünyanın bir yerinde mümin kardeşimin ayağına iğne battığında diğer ucundaki mümin acısını hissetmedikçe gerçekten iman etmiş sayılmaz. Bu yüzden inancımızın bir gereği olarak oradaki kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenledik. İkinci tırımızı da önümüzdeki hafta kardeşlerimize ulaştıracağız. Rabbim, onları özgürlüklerine, vatandaşlarına kavuştursun.   Zalimin zulmü ve hain saldırıları karşısında Türkmen kardeşlerimizin yanında yer almak, onlara yardım etmek insanlık vazifemizdir. Yardım eden tüm vatandaşlarımıza da canı yürekten teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Çankırılıların yaptığı yardımlar Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ve Mezarlık İşleri Birim Sorumlusu Hilmi Mutlu tarafından Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde sınır bölgesinde oluşturulan güvenli bölgedeki Kızılay yetkilileri aracılığı ile Türkmenlere ulaştırılacak.

10 gün içerisinde bir tır ve kamyon dolusu yardım topladıklarını belirten Başkan Dinç, yardım kampanyasına destek vermek isteyen vatandaşların yardımlarını Beyaz Masa’ya getirebileceklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER