Çankırı'da Lastik Fabrikası Seri Üretime Başladı

Yakınkent OSB’de Kurulu Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası Seri Üretime Başladı

Çankırı'da Lastik Fabrikası Seri Üretime Başladı
Çankırı'da Lastik Fabrikası Seri Üretime Başladı

Yakınkent OSB’de Kurulu Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası Seri Üretime Başladı

2013 Yılının Ekim ayı içerisinde inşaatına başlanan ve ilk deneme üretimi 2 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilen Yakınkent OSB’de Kurulu Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilen merasimle seri üretime başladı.

Düzenlenen programa Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Sumitomo Rubber AKO San. ve Tic. A.Ş. CEO'su Norifumi Fujimoto, Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Sumitomo Rubber AKO San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yojiro Miki ve çalışanlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, “2012 yılında bu yatırım duyurusunu gerçekleştirirken oluşturacağı istihdam ve ihracatımıza yapacağı pozitif etkiler nedeni ile bizim için büyük bir önem arz ettiğini ifade etmiştik. Bugün de Ajans olarak 2008 yılından beri çok büyük emek sarfettiğimiz bu yatırımın geldiği aşamaya şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yatırımla ilgili tüm süreç tamamlanıp tam olarak üretime geçilecek tarih olan Eylül ayında devlet büyüklerimizin katılımıyla resmi açılış töreni yapılması planlanmaktadır” dedi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ise yaptığı konuşmasında “Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde özel sektöre ait Japon firma tarafından toplam 520 milyon dolarlık yatırımla, 1,5 yıl gibi kısa bir süre zarfında fabrika yapımı tamamlanmış ve deneme üretimine başlanmıştır. Avrupa’ya ve ülkemizin dört bir yanına ihraç edilecek taşıt lastikleri vesilesiyle ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlanacağı kanaatindeyim. Ayrıca, Çankırı’nın kanayan bir yarası olan göç sorununa da binlerce vatandaşımızın istihdamı vesilesiyle merhem olacağına yürekten inanıyorum. Bu önemli yatırımın Çankırı’mıza ve ülkemize ve bilhassa ülke ekonomimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sumitomo Rubber AKO San. ve Tic. A.Ş. CEO'su Norifumi Fujimoto ise Sumitomo Lastik Grubu olarak, gelişen Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya pazarlarında, 2011 ve 2020 seneleri arasında lastik satışlarında önemli bir büyüme kaydetmeyi öngördüklerini belirterek, “Lastiklerimizin hedef pazarlara ve Avrupa’ya konumu ile öne çıkan Türkiye’den tedarik edilmesinin, tedarik süresi ve nakliye maliyetleri açısından grubumuza büyük faydalar katacağına inanıyoruz. Buna ek olarak, Türkiye’de Japon otomobil üreticilerinin üretim faaliyetlerini artırmasını, ayrıca pazarda hem orijinal hem de yedek lastik satışlarında önemli düzeyde artış olmasını bekliyoruz. Bu anlamda Türkiye artık bizim için stratejik bir üstür. Bu süreçte, her aşamada Başbakanlık Yatırım Ajansı ile ilerlediğimiz bu projede katkılarından dolayı emeği geçen tüm ekibe, Sayın Çankırı Valimize, Sayın Vekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER