Çankırı'da Dar Sokaklar İçin “Çöp Taksi” Dönemi Başlıyor

Çankırı Belediyesi, “Çöp Taksi” uygulamasını başlatıyor. Şehir merkezinde sürekli tur atacak olan çöp taksi, özellikle çöp araçlarının giremediği dar sokaklarda biriken çöpleri toplayacak.

Çankırı'da Dar Sokaklar İçin “Çöp Taksi” Dönemi Başlıyor
Çankırı'da Dar Sokaklar İçin “Çöp Taksi” Dönemi Başlıyor
Çankırı Belediyesi, “Çöp Taksi” uygulamasını başlatıyor. Şehir merkezinde sürekli tur atacak olan çöp taksi, özellikle çöp araçlarının giremediği dar sokaklarda biriken çöpleri toplayacak

Belediye araç filosundaki damperli kamyonet, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğünde boya ve bakım işleri gerçekleştirilerek çöp taksiye dönüştürüldü. Ekipler, ikinci bir aracın dönüştürme çalışmalarını da gerçekleştiriyor. 

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünün başlattığı yeni uygulama ile çöp toplayan taksiler Çankırı halkının ayağına gidecek. Şehir merkezinde ring yapacak çöp taksiler, vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendirecek. Vatandaşlar, 444 03 18 veya 153 numaralı Beyaz Masa çağrı hatlarını arayarak biriken veya vaktinde atamadıkları çöpleri bildirecek. 7/24 hizmet verecek çöp taksiler, dar sokaklarda yol ve kaldırım kenarlarına bırakılan çöpler ile çöp atma saatlerinde çöpünü çıkartamamış vatandaşların biriken atıklarını toplayacak.   İki adet çöp taksi için 8 kişilik ekip görevlendirilecek. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, çöp taksi uygulaması ile atık bırakılan dar sokaklara ve vatandaşlardan gelen çöp ihbarlarına kısa sürede ulaşabileceklerini belirtti. Dinç, “Dar sokaklarımıza hem çöp toplama araçlarımızın ulaşması zor oluyor hem de çöp konteyneri koyamadığımızdan vatandaşlar çöplerini yol kenarlarına bırakıyor. Çöp taksi uygulamamız ile bu durumu ortadan kaldıracak, şehir merkezindeki vatandaşlarımıza ve esnafımıza rahat bir nefes aldıracağız. Halkımızın da bu konuda duyarlılık göstererek ekiplerimizin çalışmalarına yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Çöp toplama saatlerinin dışında atığı olan vatandaşlarımızın bizimle irtibata geçmesini istiyoruz. Çöp taksilerimiz halkımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER