Çankırı'da Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası

Çankırı Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Çankırı'da Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası
Çankırı'da Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası

Çankırı Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında Bayırbucak Türkmenleri’ne yapılan zulüm ve saldırılar karşısında duyarsız kalmayacaklarını ifade ederek başlattıkları yardım kampanyası ile Çankırılıların Türkmen kardeşlerinin yanında olduklarını belirtti.

Yaklaşık bin yıldan beri Kuzey Suriye'de dalga dalga yerleşen Türkmenlerin torunları olan Bayırbucak Türklerinin sınır ötesinde çirkin saldırılara maruz kalmasına ve Çankırılılar olarak ülkemizin Hatay- Hassa sınırına gelen Türkmenlere seyirci kalmayacaklarını söyleyen Başkan Dinç,  “Hatay'ın sınıra yakın Hassa Belediyesi ile yaptığımız görüşme sonunda temizlik malzemesi, bozulmayacak gıda (helva, konserve gibi), battaniye, çocuk bezi, bayan pedi, kauçuk sünger yatak gibi malzemelere ihtiyaç olduğunu öğrendik. Çankırılı hemşerilerimizin başlattığımız bu yardım kampanyasına üst düzeyde katılım göstermelerini bekliyoruz. Yardım kampanyası fikrini gündeme getiren eşim Zeynep Dinç Hanımefendi’ye de duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.


“Yardımları Engelleyen PARALEL ÇETEYİ Kınıyorum”


Basın toplantısında; Adana'da Türkmenlere yardım götüren MİT tırlarına karşı gerçekleştirilen ihanet operasyonuna da vurgu yapan Başkan Dinç, “Suriye’nin Türkmen Dağı bölgesine yönelik zalim Esed rejimi ile Rusya’nın ortak sürdürdüğü saldırılar karşısında Suriye Türkmenlerine lojistik yardım götüren MİT'e ait tırların Paralel Çete tarafından engellenmesinin Türkmenlere ne kadar zarar verdiğini hep birlikte gördük. Birçok yardımın önüne geçen,  böylesi bir ihanet ve hainliğe sebep olan Paralel çeteyi nefretle kınıyorum.” diyerek tepkisini gösterdi.
 
Dinç, ayrıca; inançlarımız ve mazideki bağımız nedeni ile Bayırbucak Türkmenleri için başlattıkları kampanyaya Çankırılıların büyük duyarlılık göstermesini beklediklerini kaydetti. Yardımlar, 2 Aralık 2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Belediye Beyaz Masa’ya teslim edilecek.  



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109