Çankırı Bisiklet Turu

Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği Kapsamında Bisiklet Turu Gerçekleştirildi

Çankırı Bisiklet Turu

Çankırı Bisiklet Turu

Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği Kapsamında Bisiklet Turu Gerçekleştirildi

Avrupa Hareketlilik Haftası programı, Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği kapsamında 19 Eylül 2014 Cuma günü saat 10.30’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bisiklet turu gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli, öğrenciler ve sporseverler katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öcal Özdemir yaptığı basın açıklamasında; “Dünyada özellikle son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız şehirleşme, hızlı nüfus artışı ve sınırlı olan doğal kaynakların aşırı ve bilinçsizce tüketilmesi çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Çevre kirliliğinin sınır tanımaz özellikte olması da onu küresel bir sorun haline getirmiştir. Günümüzde küresel ısınma ve iklim değişikliğinin tüm dünyada olumsuz etkilerinin hissedilmeye başlanmasıyla birlikte konunun önemi bir kat daha artmıştır. Böylelikle tüm ülkelerin bu sorunlara karşı ortak önlemler alma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Bu çerçevede alınan önemli kararlardan biri olan 16 -22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ve “Otomobilsiz Kent Günü” 1999 yılından itibaren Avrupa ülkelerinde 2002 yılından bu yana ise ülkemizde kutlanmaya başlanmıştır. “Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü” kutlamaları çerçevesinde verilmek istenen mesajlar sadece bir gün değil, sürekli hatırlanmalı ve uygulanmalıdır.

Bu bağlamda yaşadığımız alanlarda, egzoz kirliliği, gürültü kirliliği, su ve toprak kirliliği yapmamalıyız. Özel araçlardan daha ziyade toplu taşıma araçlarını tercih etmeliyiz, yakın mesafelere yürüyerek veya bisiklet kullanarak gitmeliyiz.

Şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yol boyu ağaçlandırmasına, orta refüj yeşillendirmesine, park ve bahçe düzenlemelerine özen göstermeliyiz. Ayrıca yayalar ve bisikletliler için güvenli ulaşım güzergâhları sağlamalı, bisiklet kullanımını özendirmeliyiz.


Çankırı’da yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha temiz hava soluması ve kaliteli bir çevrede yaşaması için, egzoz kirliliği ve hava kirliliği yapmamalıyız” dedi.
Basın açıklamasının ardından Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay’ın startı ile Anıt Alanından başlayan bisiklet turu belirlenen güzergahta pedal çeviren sporseverler Anıt Alanına gelişleriyle sona erdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER