Çankırı Belediyesinden Mezarlıklarda "Hatimmatik" Hizmeti

Vatandaşların en zor ve acılı gününde cenaze ile ilgili her türlü hizmeti ve desteği sağlayan Çankırı Belediyesi, mezarlıklarda başlattığı hatimmatik uygulaması ile yine fark yarattı.

Çankırı Belediyesinden Mezarlıklarda "Hatimmatik" Hizmeti
Çankırı Belediyesinden Mezarlıklarda "Hatimmatik" Hizmeti

Vatandaşların en zor ve acılı gününde cenaze ile ilgili her türlü hizmeti ve desteği sağlayan Çankırı Belediyesimezarlıklarda başlattığı hatimmatik uygulaması ile yine fark yarattı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehitlik ve mezarlık alanlarına takılan hatimmatik cihazı ile belirlenebilen gün ve saatlerde otomatik olarak Kuran-ı Kerim okunacak. Her gün 45 dakika Kur’an-ı Kerim okuyacak cihaz, 30 günde bir hatim bitirecek. Cihazlar, güneş enerjisi ile çalışacak.

Mezarlık hizmetlerinde yaptıkları her çalışmada halkın büyük memnuniyeti ile karşılaştıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, hatimmatik cihazı sayesinde mezarlık ve şehitlikte oluşan manevi atmosfere katkı sağlamayı amaçladık. Cihazın programlanabilir özelliği sayesinde bayrama özel olarak; arefe günü ile bayramın ilk üç günü 8.00-16.00 saatleri arasında aralıksız Kur’an-ı Kerim okunurken; her Perşembe 18.00-18.30 saatleri arası mezarlık duaları okunacak. Hatimmatik cihazından diğer günlerde saat 14.45’ten itibaren 45. dakika boyunca Kura’n-ı Kerim yayını yapılarak her ay düzenli olarak bir hatim bitirilmiş olacak. Şu an 1’er adet şehitlik ve Esentepe Mahallesi mezarlığımıza, 5 adet de şehir mezarlığımıza olmak üzere toplamda 7 adet hatimmatik taktık. Bu uygulamamızın, mezarlık hizmetleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza manevi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER